Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Video: Rocková skupina Imodium natočila nový videoklip
banner

Video: Rocková skupina Imodium natočila nový videoklip

René Herzán

Čtvrtek, 30. června 2011

Video: Rocková skupina Imodium natočila nový videoklip

Broumovská rocková skupina Imodium natočila nový videoklip k písni Polarity ze stejnojmenného alba. Jde o první vysokorozpočtový videoklip kapely, který natočila produkční společnost POPOJEDEM PRODUCTION.

Režisér Jan Chramosta, který už točil klipy pro Tata bojs, přišel se scénářem inspirovaným filmem Jméno růže. Nechtěl natočit jen videoklip, ale zároveň film s příběhem a pointou, ve kterém bude hlavní roli hrát kapela. V dalších rolích se objevují mladí herci Tomáš Vaněk (Gympl) a Ondřej Pšenička (Poštovní služba, Básník). Kameramanem videoklipu je Asen Šopov, který má na svém kontě filmy jako Želary, Pějme píseň dohola. Ačkoliv videoklipy běžně netočí, v případě takhle výpravného natáčení, souhlasil.

Celé natáčení probíhalo v prostorách broumovského kláštera a jeho sklepeních, které muselo být pro potřebu natáčení výrazně upraveno. Scénografie videoklipu se ujala Marianna Stránská, jejíž dílo mohli nedávno zhlédnout účastníci výstavy PLAY.

V klipu vystupuje mnoho mnichů, čarodějnic i jeden alchymista. Umělecká maskérka Lída Kopecká měla velmi těžký úkol, protože režisér požadoval, aby masky vypadaly přesvědčivě, špinavě a my z kapely dokonce mrtvolně. Výsledek její práce posuďte sami," řekl frontman skupiny Imodium Tomáš Fröde.

Foto archiv Imodium, Tomáš Martínek

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)