Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Video: The Backwards koncertovali v Zahradě* kláštera v Broumově
banner

Video: The Backwards koncertovali v Zahradě* kláštera v Broumově

Martin Bartoš

Neděle, 3. července 2011

Video: The Backwards koncertovali v Zahradě* kláštera v Broumově

První prázdninový den s nepříliš letním počasím byl v Broumově v Zahradě* benediktinského kláštera završen vystoupením nejznámější The Beatles revivalové kapely, slovenskými The Backwards.

Dvojnásobní vítězové Beatlefestu konaného ve Spojených státech po prvních pár písních přilákali sedící a z povzdálí hledící posluchače k pódiu a původně zcela komorní a statická nálada postupně tíhla k tanci. Přestože The Backwards k vystupování přistoupili s maximální noblesou, jejich projev byl zvláště z počátku méně energický. Vylákaní tanečníci však známé písně přijali za své a chybějící živelnost doplnili. Zazněla spousta legendárních písní (např. ″All My Loving″, ″Help″, ″Twist and Shout″, ″Michelle″, ″Girl″, ″Mr. Postman″) a řekl bych, že na některých skandujících divácích beatlemánie 60. let zjevně zanechala nesmazatelnou stopu, když bez oddychu projásali celé představení. Celkové nadšení z vystoupení bylo v závěru proměněno v několik přídavků.

Rodiče určitě ocenili dětský koutek a občerstvovací zázemí, vše v režii pořádající Agentury pro rozvoj Broumovska. Pochvalu si zaslouží prostorné pódium a výborný zvuk. Bezmála dvouhodinovému vystoupení byly přítomny víc jak čtyři stovky diváků.

Pozn. redakce - autor článku, Martin Bartoš je hudební kritik a dopisovatel internetového hudebního serveru ABYSS.

Foto Tomáš Tom Šrejber.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)