Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Video: Žáci umělecké školy v Broumově převzali absolventské šerpy
banner

Video: Žáci umělecké školy v Broumově převzali absolventské šerpy

René Herzán

Pondělí, 27. června 2011

Video: Žáci umělecké školy v Broumově převzali absolventské šerpy

Absolventské šerpy převzali žáci Základní umělecké školy na závěrečném koncertu žáků ZUŠ Broumov ve čtvrtek 23. června. Koncert v bývalé Kreslírně klášterního gymnázia v Broumově proběhl ve spolupráci s Agenturou pro rozvoj Broumovska. 

Zcela zaplněný sál si vyslechl skladby z různých slohových období celé řady autorů. Na koncertě se představilo se 14 absolventů, jmenovitě Dominik Šikut ( absolvent 4.ročníku II.stupně) - klavír, Ondřej Rozum - lesní roh, Denisa Kejzlarová, Pavla Hajpišlová, Iva Hlaváčková a Jakub Jirásek - klavír, Kateřina Hejnišová a Erika Potočková - příčná flétna, Radka Chudomská a Sabina Rošková - solový zpěv, Martin Ptáček - trubka, Barbora Hovorková a Michaela Škodová - housle, Klára Blumelová - violoncello.

Broumovská umělecká škola se stala nedílnou součástí kulturní scény v Broumově, bez které se neobejde nejedna společenská akce. Během toho školního roku se žáci školy představili na celé řadě akcí, koncertů a soutěží. Vzájemných polsko – českých soustředění a koncertů jak s kulturním domem MOK Nowa Ruda, tak s Gymnáziem Drogoslaw.

Škola absolvovala několik vzájemných polsko - českých soustředění a koncertů kulturním domem MOK Nová Ruda nebo s Gymnáziem Drogoslaw. Navázala také nové kontakty s městem Radkow, které zdarma zapůjčilo, přivezlo a postavilo pódium na Festivalovou zahradu v prostorách klášterní zahrady. Na oplátku jeli žáci broumovské školy účinkovat na mezinárodní festival umění do Radkowa.

Žáci školy dosáhli mnoha úspěchů na uměleckých soutěžích a přehlídkách. Zmiňme aspoň některé. Okresní kolo národní soutěže ZUŠ ve hře na klavír v Náchodě - 3. místa získali ve svých kategoriích Dominik Šikut, Anežka Šikutová, Damaris a Matyáš Machkovi. Okresní kolo národní soutěže ZUŠ ve hře na smyčcové hudební nástroje v Novém Město nad Metují - 2. místo získala Zdislava Šikutová (violoncello). Divadelní soubor Hlavy, pod vedením režiséra Jana Holka, postoupil do celostátní přehlídky Mladá scéna Ústí nad Labem se svým představením hudebního dramatu Kytice. S tímto představením soubor exceloval i na festivalu Sítko v Brně, kde Barbora Hrdá získala cenu za nejlepší ženský herecký výkon.

Na taneční soutěži Pardubická arabeska získaly 3. místo Barbora Hovorková a Jana Kejzlarová v duetu z baletu Louskáček. V krajském kole výtvarné soutěže ZUŠ ve Dvoře Králové žákyně Renaty Šrůtkové získaly ocenění za voskovou batiku a postoupily do ústředního kola do Olomouce. Dvě choreografie z dílny Heleny Ogriščenkové byly oceněny na krajské přehlídce scénického tance v Jaroměři. Na 2. ročníku soutěže Taneční učitel roku 2011 v konkurenci 23 choreografií byla Helena Ogriščenková oceněna jednou ze tří cen.Ve výtvarné soutěži na téma Zvony a zvonky v Hradci Králové zvítězila a 1.místo získala děvčata z pobočky v Teplicích nad Metují Emilie Ježková, Kateřina Manychová a Marienka Nyguenová.

Ředitel umělecké školy v Broumově Rudolf Vogel na závěr koncertu v klášterní Kreslírně prohlásil: "Děkuji všem žákům za jejich poctivé a soustředěné výkony. Děkuji učitelům za jejich trpělivost a péči, kterou žákům věnují." Rudolf Vogel zároveň pozval zájemce o studium na umělecké škole na první týden v září, kdy bude probíhat zápis k výuce na škole.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)