Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Vilém Veverka s Kateřinou Englichovou symbolicky zahájili hudební festival Za poklady Broumovska
banner

Vilém Veverka s Kateřinou Englichovou symbolicky zahájili hudební festival Za poklady Broumovska

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 3. května 2018

Vilém Veverka s Kateřinou Englichovou symbolicky zahájili hudební festival Za poklady Broumovska

Výjimečný zážitek zprostředkovali ve sváteční podvečer posluchačům Benefičního koncertu festivalu Za poklady Broumovska Kateřina Englichová a Vilém Veverka. Symbolicky tak zahájili letošní 13. ročník festivalu klasické hudby.

Tradičně 1. května pořádá Festival Za poklady Broumovska svůj Benefiční koncert, který má za úkol upozornit posluchače na to, že se blíží začátek festivalu a že letní slavnost komorní hudby na Broumovsku brzy vypukne. Letos přijali pozvání pořadatelů hobojista Vilém Veverka a harfenistka Kateřina Englichová. V příjemně zaplněném sále Dřevník v zahradě benediktinského kláštera prezentovali posluchačům hudbu francouzských impresionistů i moderní soudobé kompozice. Program byl částečně sestavený ze skladeb nového CD Englichové a Veverky Impressions. O úvodní slova se postarali výkonná ředitelka a dramaturgyně festivalu Tereza Kramplová, náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje Martina Berdychová a Jan Školník z Agentury pro rozvoj Broumovska.

"Koncert měl nebývale komorní až intimní atmosféru. Potěšilo mě, že obecenstvo koncertu bylo i přes náročnost programu, který jsme zvolili, velmi soustředěné a pomohlo tak interpretům vytvořit opravdu výjimečný večer. Právě takovými koncerty na špičkové úrovni se festival Za poklady Broumovska bude prezentovat v průběhu celého léta. Dovolila bych si tedy i touto cestou pozvat posluchače na Broumovsko, začínáme 30. června v Božanově a již nyní se na vás moc těšíme!" pozdravila posluchače festivalu Za poklady Broumovska jeho ředitelka Tereza Kramplová.

Nad 13. ročníkem festivalu převzali záštitu Ministerstvo kultury, kardinál Dominik Duka OP a víceletou záštitu převzal Královéhradecký kraj. Festival podpořili partneři MND, Kasper, město Broumov, Raiffeisen Leasing, Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Ministerstvo kultury ČR, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko, Rakouské kulturní fórum, P-Transport, Clarina, Petrof a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích. Mediálními partnery 13. ročníku festivalu jsou Harmonie, Týdeník Rozhlas, Český rozhlas Hradec Králové, PROPAMÁTKY a Naše Broumovsko. Aktuální informace naleznou zájemci na nových webových stránkách festivalu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu @zapokladybroumovska.

Foto Jakub Šleis

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)