Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Viola a violoncello okouzlily publikum při třetím koncertu festivalu Za poklady Broumovska
banner

Viola a violoncello okouzlily publikum při třetím koncertu festivalu Za poklady Broumovska

René Herzán

Pondělí, 16. července 2018

Viola a violoncello okouzlily publikum při třetím koncertu festivalu Za poklady Broumovska

Zcela zaplněný klášterní kostel sv. Vojtěcha v Broumově hostil v sobotu 14. července třetí koncert festivalu Za poklady Broumovska, na němž vystoupili Kristina Fialová a Petr Nouzovský.

Hudební kritikou oceňovaná violistka Kristina Fialová a renomovaný violoncellista Petr Nouzovský provedli v zaplněném klášterním kostele sv. Vojtěcha díla Ludwiga van Beethovena, Antonína Dvořáka, Camille Saint-Saënse, Johanna Sebastiana Bacha, Antonia Vivaldiho, Romana Haase a Adama Skoumala. Festivaloví posluchači ocenili po koncertě především díla současných autorů, které Petr a Kristina zakomponovali do programu.

"Oba interpreti doslova na poslední chvíli zachránili koncert festivalu Za poklady Broumovska, když "zaskočili" za nemocnou houslistku Olgu Šroubkovou. Publikum i přes náhlou změnu odcházelo z koncertu s úsměvem na rtech, což je pro interprety i pořadatele vždy ta nejlepší odměna," uvedla ředitelka festivalu Tereza Kramplová.

"Když to vezmu na stupnici od jedničky do pětky, jako ve škole, tak to byla jasná jednička. Zázemí bylo perfektní, pořadatelé byli fantastičtí, profesionální, měli jsme připravené krásné občerstvení i krásné přivítání. Byl plný kostel, což je vždycky velice příjemný zážitek, když hrajete pro plný sál. Navíc bylo erudované publikum, to znamená, že netleskali mezi jednotlivými větami a užívali si ty části skladeb, které jsme si mysleli, že by si měli užívat a pro nás to byl fantastický zážitek. Moc děkujeme," uvedl po koncertě Petr Nouzovský.

Třetí festivalové zastavení si přišlo vychutnat na 279 posluchačů z různých koutů republiky. Díky štědrosti festivalových návštěvníků se tentokrát v kasičkách, do nichž se vybírá dobrovolné vstupné, sešlo necelých dvacet tisíc korun.

Foto Jakub Šleis

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)