Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Violoncellistu Petra Špačka a klavíristu Miroslava Sekeru si poslechlo 280 lidí
banner

Violoncellistu Petra Špačka a klavíristu Miroslava Sekeru si poslechlo 280 lidí

Markéta Hlavicová, mluvčí festivalu ZPB

Pondělí, 14. července 2014

Violoncellistu Petra Špačka a klavíristu Miroslava Sekeru si poslechlo 280 lidí

Dalším krokem na cestě dějinami české hudby, na kterou své posluchače letos zve festival Za poklady Broumovska, byl sobotní koncert mladých talentovaných hudebníků, violoncellisty Petra Špačka a klavíristy Miroslava Sekery v kostele sv. Anny ve Vižňově. Festival otevírá kostely tzv. broumovské skupiny klasické hudbě a jejím milovníkům. Těch tentokrát dorazilo 280.

Dobrovolným vstupným návštěvníci přispívají na péči o unikátní barokní stavby z dílny Dientzenhoferů. Právě kostel sv. Anny je jedním z těch, na kterých zub času zanechal velmi viditelně své stopy a zatím čeká na obnovu. Jeho kouzelná atmosféra a skvělé podání děl Johanna Sebastiana Bacha, Jana Křtitele Vaňhala, Giovanniho Battisty Sammartiniho a Francoise Francoeura uchvátily návštěvníky třetího festivalového koncertu. Za dlouhotrvající potlesk Petr Špaček a Miroslav Sekera poděkovali posluchačům přídavkem, skladbou Ave Maria.

Na dobrovolném vstupném tentokrát návštěvníci festivalu přispěli na obnovu kostelů částkou 17 651 korun. První tři festivalové koncerty navštívilo 908 lidí, částka dobrovolného vstupného již dosáhla 57 843 korun.

Čtvrtý koncert festivalu Za poklady Broumovska zavede posluchače do kostela Všech svatých v Heřmánkovicích. Barokní sakrální stavba Kiliána Ignáce Dientzenhofera umístěná na návrší nad vsí je dominantou okolní krajiny. V sobotu 19. července v 18 hodin kostel ožije hudbou Josepha Haydna či Bedřicha Smetany v podání Českého tria.

Foto Jan Flieger

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)