Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Vítězkou soutěže Talent for Stage je Eliška Buociková
banner

Vítězkou soutěže Talent for Stage je Eliška Buociková

Jaroslav Špulák

Pondělí, 11. června 2018

Vítězkou soutěže Talent for Stage je Eliška Buociková

Pětadvacetiletá písničkářka Eliška Buociková se stala vítězkou prvního ročníku vyhledávací soutěže Talent for Stage. O jejím prvenství rozhodli jak odborní porotci, kteří ji vybrali mezi desítku finalistů, tak fanoušci, již pro ni ve druhém kole hlasovali na internetu.

Eliška Buociková vystoupí v pátek 15. června ve 14:45 hodin na velké scéně festivalu Votvírák a v létě natočí ve studiu The Barn svůj první singl, který v digitální podobě vydá společnost Supraphon.

"Z úspěchu v soutěži mám velkou radost. Beru to jako velkou příležitost a pokusím se nezklamat jak své fanoušky, tak porotu, která mi tuhle šanci dala. Těším se na koncert na festivalu Votvírák i nahrávání singlu," říká Buociková.

Eliška Buociková pochází z východočeského Broumova, kde ve svých patnácti letech založila holčičí kapelu Where’s the Food?! Ta sice dlouhou dobu hrála, ale nevyvíjela se. Z toho důvodu se Eliška rozhodla ze skupiny odejít. V roce 2014 odehrála několik koncertů v rámci projektu The Loons, který založila s kytaristou kapely Toad in the Stone. Potom začala působit jako sólová zpěvačka. V roce 2015 se zúčastnila soutěže SuperStar, ve které se dostala do Top 30. Po ní natočila v provizorním studiu kamaráda písničky Padaly hvězdy a Tajný noci, ke které následně vznikl i videoklip.

V roce 2016 vystoupila kromě mnoha jiných akcí například na festivalu Mezi Ploty či Broumovská kytara a natočila singl Schizofrenní vztahy. Začátkem roku 2017 absolvovala dvouměsíční turné s kapelou W.A.F. a v létě se vydala se svým kytaristou Martinem Burešem na týdenní busking tour, během které zahráli v ulicích sedmi evropských metropolí. V současné době s kytaristou koncertuje a tvoří nové písničky na připravovanou debutovou desku.

Zdroj zprávy

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)