Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Výtěžek z benefičního koncertu Pavla Šporcla putuje na podporu festivalu Za poklady Broumovska
banner

Výtěžek z benefičního koncertu Pavla Šporcla putuje na podporu festivalu Za poklady Broumovska

Kateřina Ostradecká

Úterý, 3. května 2016

Výtěžek z benefičního koncertu Pavla Šporcla putuje na podporu festivalu Za poklady Broumovska

Vyprodaný sál Dřevník v Klášteře Broumov v neděli 1. května přivítal houslového virtuosa Pavla Šporcla, který zde svým benefičním koncertem symbolicky zahájil 11. ročník festivalu klasické hudby Za poklady Broumovska.

Festival bude oficiálně odstartován 2. července v 18 hodin zahajovacím koncertem v otovickém kostele sv. Barbory. Nedělní benefiční koncert Pavla Šporcla byl symbolickým zahájením festivalu a výtěžek z koncertu, více než 50 tisíc korun, poputuje právě na podporu 11. ročníku festivalu. Ten opět nabídne desítku letních podvečerních koncertů českých i zahraničních umělců v deseti kostelích tzv. broumovské skupiny kostelů.

"Pro mě je velikou ctí, že jsem opět součástí tohoto krásného festivalu a že mám dnes vlastně takový broumovský debut. Na festivalu jsem hrál několikrát, přímo v Broumově ale nikoliv. Moc jsem se na dnešní koncert těšil a jsem rád, že jsem vůbec dorazil, podmínky na silnicích nebyly úplně ideální. Jsem potěšen, že si společně můžeme užít tento krásný, jarní podvečer s překrásnou hudbou Johanna Sebastiana Bacha, jehož hudba je mému srdci možná i nejbližší," sdělil Pavel Šporcl publiku ve vyprodaném Dřevníku.

První ročník benefiční akce uspořádala Agentura pro rozvoj Broumovska. "Naším cílem je, aby se festival dále rozvíjel a dával prostor krásné hudbě v podání předních českých i zahraničních interpretů. Proto jsme letos ve snaze stabilizovat a zvýšit různorodost finančních zdrojů festivalu uspořádali tento benefiční koncert, jehož výtěžek je určen právě letnímu festivalu. A jsem také rád, že prvním interpretem tohoto, věřím, do budoucnosti tradičního koncertu, je Pavel Šporcl. Ten s festivalem sympatizuje již několik let. Symbolicky zasedá v jeho čestné radě a jeho dva festivalové koncerty se těšily nebývalému zájmu diváků. Jeho přízně si nesmírně vážíme a děkujeme," uvedl Jan Školník, ředitel Agentury pro rozvoj Broumovska, která festival pořádá.

Aktuální informace o festivalu najdete na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu. Festival letos podpořili partneři MND, VEBA, textilní závody a.s. a Raiffeisen Leasing, Královéhradecký kraj, Královéhradecká diecéze a místní farnosti, město Broumov, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Podnikatelský klub Broumovska, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Region Broumovsko, Státní fond kultury ČR a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích.

Foto Jaroslav Winter

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)