Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Z vody jsme vzešli. Voda je život. Tak zní motto náchodského koncertu Hradišťanu
banner

Z vody jsme vzešli. Voda je život. Tak zní motto náchodského koncertu Hradišťanu

René Herzán

Úterý, 30. října 2012

Z vody jsme vzešli. Voda je život. Tak zní motto náchodského koncertu Hradišťanu

Koncert za živou vodu s Jiřím Pavlicou a skupinou Hradišťan je historicky první koncert na území České republiky proti průzkumu a těžbě břidlicového plynu metodou hydraulického štěpení (HF). Z vody jsme vzešli. Voda je život. Tak zní motto náchodského koncertu, který začíná v pondělí 5. listopadu v 19 hodin v Divadle Dr. J. Čížka v Náchodě.

Hradišťan, ale i folk acoustic kapela Marta a Rasputin Band, vystoupí zároveň na podporu činnosti Koalice STOP HF, která bojuje proti těžbě a průzkumu břidlicových plynů touto metodou. Pavlicova píseň Modlitba za vodu se oficiálně stala hymnou Koalice na zářiové demonstraci proti těžbě břidlicového plynu v Trutnově.

"Slibujeme si silný umělecký zážitek. Aby byl umocněn, pořadatel akce vytvořil videoklip pro zpětnou projekci. Obraz krásy našeho domova tak dokreslí zvukovou linku," zve na koncert leader Koalice Jiří Malík.

Doprovodným programem koncertu bude výstava Destroyed in America. Jde o první výstavu barevných fotografií o dopadech těžby břidličného plynu v USA a Kanadě. Výstava byla zatím instalována pouze v dolní komoře parlamentu a v Choryni na Valašsku.

"Koncert je další pokus dát vědět všem lidem, že se nevzdáme, dokud nebude přijat zákon STOP HF. Pokud přijdete a naplníte náchodský Beránek, umožníte nám dál fungovat. Podpoříte naši další práci a pomůžete tvořit lepší budoucnost," dodal Jiří Malík.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)