Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Za poklady Broumovska - 3. festivalový koncert
banner

Za poklady Broumovska - 3. festivalový koncert

Středa, 15. dubna 2020

Za poklady Broumovska - 3. festivalový koncert

Sobota 17. července 2010 - Když se po třetí hodině odpolední černě zatáhlo a začaly padat první kapky prudkého letního deště, zdálo se, že zahraniční host festivalu – mladá maďarská flétnistka Timea Acsai bude s pořadateli ve vižňovském kostele Sv. Anny proti posluchačům v přesile. Po čtvrté hodině ale začali přicházet první návštěvníci a když v šest zazněla festivalová znělka, byl kostel 160 návštěvníky ze dvou třetin zaplněn. Odměnou za zvládnutí „mokré“ cesty jim byl skutečně silný a vzhledem k mládí interpretky až nečekaný hudební zážitek.

Timea Acsai okouzlila publikum. Její dynamický a temperamentní  hudební projev mistrně doplnil klavírista Josef Gabor. Virtuózně zvládl roli korepetitora, opory a průvodce nadějné umělkyně a současně předvedl své zralé klavírní umění. Připravil tak posluchačům nádherný „vedlejší“ hudební zážitek. Publikum potleskem poděkovalo i rodičům slečny Acsai, kteří ji do Česka doprovodili a sledovali koncert z první kostelní lavice. Pro Timeu Acsai byla účast na festivalu velkou mezinárodní příležitostí, pro návštěvníky osvěžením a ukázkou temperamentu a mimořádného talentu. Pro všechny pak krásným a nezapomenutelným zážitkem.Do festivalové pokladničky dobrovolného vstupného přibylo za tento koncert 7 500 Kč a 20 PLN.

Poděkování pořadatelů festivalu patří nejen vystupujícím umělcům, ale také těm, kteří připravují kostely pro festivalové koncerty, těm, kteří je celý den střeží otevřené, aby se návštěvníci mohli podívat do prostor po většinu roku uzavřených a v případě tohoto koncertu i společnosti BSS s.r.o. Broumov za zapůjčení auta a partě dobrovolníků, kteří v parném dni stěhovali do vižňovského kostela piáno pro sobotní vystoupení. Bez této podpory stejně jako bez našich patronů a finančních, mediálních či hudebních partnerů by se festival nekonal.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)