Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Za poklady Broumovska - 9.festivalový koncert
banner

Za poklady Broumovska - 9.festivalový koncert

René Herzán

Pondělí, 30. srpna 2010

Za poklady Broumovska - 9.festivalový koncert

V lavicích sedí zhruba 200 lidí, v zákristii se připravuje 9 členů souboru Juventus  Collegium FOK. V 18:00 zazní slavnostní znělka a devátý z deseti koncertů letošního ročníku festivalu Za poklady Broumovska začíná. Kvartet, kvintet, noneto. Mladí členové pražského FOK, perfektně připravení, s naprostou profesionalitou hudby i vystupování dokazují, že jejich starší kolegové se o budoucnost světoznámého hudebního tělesa nemusejí obávat. Třikrát „děkovačka“. Spokojenost na všech stranách. Při odchodu návštěvníci překvapeně zjišťují, že venku je zima. V nestálém počasí přišlo téměř 200 posluchačů, kteří na dobrovolné vstupném přispěli částkou blížící se 9ti tisícům korunám.  Účinkující si v zákristii topili. S prochladlýma rukama se hraje špatně. Potlesk a vnímavost posluchačů zahřála nejen jejich ruce, ale i srdce. Když odjížděli, prohodil jeden z nich jen tak na okraj: Jestli jste ten západ slunce připravili pro nás, tak je to dost dobrý, ale jestli to tu tak máte často, tak je to úžasný. Třeba se sem někteří vrátí tak, jako člen Stamicova kvarteta pan Petr Hejný, který tu minulý týden trávil rodinnou dovolenou.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)