Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Žáci broumovské ZUŠ byli úspěšní na celostátních soutěžích
banner

Žáci broumovské ZUŠ byli úspěšní na celostátních soutěžích

René Herzán

Neděle, 9. listopadu 2014

Žáci broumovské ZUŠ byli úspěšní na celostátních soutěžích

Žáci Základní umělecké školy v Broumově pokračují ve vzorné reprezentaci města a školy i v novém školním roce. V poslední době získali řadu úspěchů na celostátních soutěžích.

Nejprve to bylo 16. října na celostátní soutěži komorních souborů v moravské Vidnavě, kde podalo skvělý výkon žesťové duo pod vedením učitelky Lenky Němcové. "Vojta Středa na trubku a Ondra Krupička na baryton obstáli před naprosto nekompromisní porotou a v konkurenci ostatních vynikajících souborů vybojovali 1. místo! Vzhledem k tomu, že mladé duo společně pracuje velmi krátkou dobu, jde o zvlášť hodnotný výsledek," komentoval úspěch studentů jeden z učitelů ZUŠ Broumov Petr Staněk.

Týden na to, 24. října, se v Brně konalo celostátní finále 14. ročníku pěvecké soutěže Slavíci ve školní lavici, kterého se mohou účastnit nejen žáci základních uměleckých škol, ale i "laikové". Vysoké úrovni soutěže odpovídalo i složení poroty: dvě operní pěvkyně z Národního divadla v Brně a profesor operní katedry JAMU. Do závěrečného klání se probojovali dva žáci učitelky Romany Roškové - Lukáš Knýbel v kategorii 8 - 13 let a Veronika Tůmová v kategorii 14 - 19 let. Ve velmi silné konkurenci (27 zpěváků v první a 28 ve druhé kategorii) obsadili oba 2. místo!

"Radost ze skvělých výkonů našich žáků měly jak jejich učitelky, tak vedení školy. Dosažené výsledky se totiž nezrodily náhodně. Všem zainteresovaným, ale především našim mladým umělcům, patří velká gratulace," dodal Petr Staněk.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)