Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Zakladatelka PSO Petra Soukupová je ve finále hlasování Nadace Via o Cenu Via Bona
banner

Zakladatelka PSO Petra Soukupová je ve finále hlasování Nadace Via o Cenu Via Bona

René Herzán

Čtvrtek, 8. března 2018

Zakladatelka PSO Petra Soukupová je ve finále hlasování Nadace Via o Cenu Via Bona

Nadace Via vybrala 15 nejinspirativnějších příběhů dobra za poslední rok. Z těchto příběhů pěti kategorií vzejdou držitelé letošní filantropické Ceny Via Bona. Veřejnost může na webu www.cenaviabona.cz vybrat ten nejsilnější z nich. Jednou z finalistek v kategorii Mladý srdcař je zakladatelka Police Symphony Orchestra Petra Soukupová!

"Nevím, čím to je, ale mám kliku na lidi, které potkávám, a jedním ze zázraků, co mě obklopují, je i Petra Soukupová," říká dlouholetá moderátorka koncertů Polického symfonického orchestru Lucie Peterková, která Petru na Cenu Via Bona nominovala a pokračuje: "Neumím říci stručně, proč jsem se rozhodla nominovat Petru Soukupovou na Cenu Nadace Via. Protože důvodů je moc. Třeba ten, že je Petra výjimečná! Ve všem a od samého začátku, co ji znám... Zažila jsem s ní stovky hodin, a byly to tisíce okamžiků, kdy jsem mohla sledovat, jak mladá dívka, s obrovským talentem pro komunikaci s lidmi, s neskutečnou pokorou k lidem okolo sebe, ale i s nezlomnou vůlí dotáhnout věci k dokonalosti, na úkor vlastního spánku, vlastního pohodlí, jezdí, telefonuje, píše, staví a školní povinnosti řeší v nočních hodinách. A přesto dokáže přejít plynule z gymnázia (Broumov!) na brněnskou JAMU a studium završit bakalářským titulem. A hlavně NIKDY nezapomene poděkovat, poprosit a motivovat ostatní! Věřte, že to je neobvyklý úkaz, protože nás dělí od sebe 14 let, o které jsem starší, ale posledních osm se od Petry Soukupové učím, jak dělat věci, které mají hluboký smysl. Dělat je ve skupině, která už je tak početná, že to vyžaduje neuvěřitelnou dávku diplomacie, kombinatoriky a ochoty. Dělat je naplno a poctivě a taky s pokorou! Zní to jako fráze, ale není!!!!!!"

Hlasovat pro příběh Petry Soukupové do konce dubna můžete ZDE.

Cenu Via Bona organizuje už jednadvacátým rokem Nadace Via. Oceněním chce každoročně vyzdvihnout inspirativní příběhy dárcovství a dobročinnosti a poděkovat všem, kteří nezištně pomáhají druhým, věnují svůj čas, energii, peníze či zkušenosti pro dobrou věc. Zatímco loňský jubilejní ročník oceňoval vybrané filantropické příběhy za celých uplynulých dvacet let, ten letošní již opět hledá příběhy zcela nové. Ba co víc – soustředí se na budoucnost filantropie a na moderní a inovativní způsoby pomoci v 21. století. "Letos bychom chtěli mimo jiné podporovat filantropii ve světě moderních technologií, vyzdvihovat nové způsoby dárcovství a cílit více na mladé lidi, ve kterých je obrovský potenciál," vysvětluje Monika Skopalová, programová manažerka Nadace Via.

Programový ředitel Nadace Via Zdeněk Mihalco k tomu dodává: "Zatímco před dvaceti lety byla filantropie v Česku takřka neznámým pojmem, v současnosti filantropii považuje za běžnou součást života řada firem i jednotlivců. To potvrzuje i počet letošních nominací, kterých se sešlo neuvěřitelných 140."

Ze zaslaných nominací vybrala nezávislá komise patnáct nejsilnějších příběhů, a to v pěti kategoriích – Srdcař, Mladý srdcař (do 26 let), Dobrá firma, Mecenáš a Závět pomáhá.

Na webu www.cenaviabona.cz je nyní možné podpořit svým hlasem ty, kteří v květnu obdrží ocenění v podobě sošky Františka Skály. Příběh, který navíc obdrží největší počet hlasů, dostane Cenu veřejnosti, jejímž patronem je Česká televize.

Petra Soukupová na Našem Broumovsku.

Foto Martin Kábrt

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)