Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Žákyně Pěveckého oddělení ZUŠ Broumov opět ve finále pop-jazzové soutěže Little star
banner

Žákyně Pěveckého oddělení ZUŠ Broumov opět ve finále pop-jazzové soutěže Little star

Vlaďka Hajnová

Úterý, 1. března 2016

Žákyně Pěveckého oddělení ZUŠ Broumov opět ve finále pop-jazzové soutěže Little star

Žákyně učitelky Romany Roškové ze Základní umělecké školy v Broumově v sobotu 27. února 2016 postoupily do finále soutěže Little star v Litoměřicích.

Nikola Marešová z Vernéřovic a Aneta Tomášová z Broumova soutěžily v kategorii zpěváků od 16. do 17,99 let. Cestou do finále se musely utkat s 18 konkurenty a konkurentkami z celé České republiky. Na soutěž do Litoměřic vyrazil také Szymon Majkrzak, který do broumovské ZUŠky na hodiny zpěvu dojíždí z Nowé Rudy, ten však nepostoupil. Jeho kategorie B byla nejpočetnější z celé soutěže. Zpívalo v ní 42 soutěžících. Celkově se zpěváci z broumovské ZUŠky utkali s téměř stovkou soutěžících ve třech kategoriích.

Nikola s Anetou se nyní připravují na finále soutěže Little star, kde zazpívají před odbornou porotou, tvořenou ze známých zpěváků české populární scény. "Tentokrát si děvčata mohou repertoár připravit dopředu. Loni finalisté dostali seznam písní a z něj si museli vybrat jednu skladbu. Na pódiu je doprovázela živá kapela. Letos je to, stejně jako v semifinále, zpěv na připravený halfplayback," prozradila Romana Rošková. Do Litoměřic vyrazí 2. dubna.

Loni ve finále broumovskou ZUŠku reprezentovala Tereza Vodňanská a Nikola Marešová. Zazpívali si před porotou složenou z profesionálních zpěváků. Hodnotila je Ilona Czsáková, Hana Křížková, Petr Bende, Ben Cristovao a Petr Vondráček. Sestava letošní poroty zatím není známá, ale stejně jako loni, v případě úspěchu, mohou děvčata vyhrát poukaz na Letní umělecký camp, kde jsou připraveny intenzivní lekce zpěvu, pod vedením mediálně známých profesionálních lektorů.

Celé Pěvecké oddělení ZUŠ Broumov se nyní připravuje na velké koncerty. V pátek 11. března vystoupí na významné akci v Nowé Rudě, budou zpívat polskému biskupovi, 23. března proběhne ve Staré radnici v Broumově Velikonoční koncert a vrcholí přípravy na Májovou tancovačku a Festivalovou roztančenou zahradu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)