Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Žákyně ZUŠ úspěšně reprezentovaly Broumov
banner

Žákyně ZUŠ úspěšně reprezentovaly Broumov

Vlaďka Hejnová

Pátek, 8. dubna 2016

Žákyně ZUŠ úspěšně reprezentovaly Broumov

Nikola Marešová z Vernéřovic a Aneta Tomášová z Broumova dochází na hodiny zpěvu do Základní umělecké školy v Broumově k paní učitelce Romaně Roškové. Letos se zúčastnily pop-jazzové pěvecké soutěže Little star v Litoměřicích, kde se 27. února probojovaly do finále. To se uskutečnilo v sobotu 2. dubna.

Aneta s Nikolou soutěžily v kategorii C, která byla pěvecky velmi vyrovnaná a silná. Jejich výkony posuzovala porota, kde zasedala zpěvačka Jiřina Jandová (dcera zpěváka Dalibora Jandy), ředitelka ZUŠ Litoměřice Mgr. Dominika Valešková, hudební a zpěvák Tomáš Sehnal, slovenský zpěvá Miro Šmajda a hudebník a zpěvák Michal Pelant.

I odborná porota tušila, že rozhodnout v této kategorii o vítězi bude velmi náročné. Nikola s Anetou sice na stupně vítězů nedosáhly, ale zanechaly ten nejlepší dojem. "Obě děvčata zazpívala dobře a jsem na ně velice pyšná," zhodnotila finálové vystoupení paní učitelka Romana Rošková, která své žačky doprovázela. Litoměřická soutěž Little star má vysokou úroveň a alespoň o další finálové umístění budou příští rok usilovat další ze žákyň pěveckého oddělení.

K výkonu a reprezentaci děvčat se vyjádřil také ředitel Základní umělecké školy Štěpán Přibyl: "Sám vnímám jakoukoliv podobnou účast a reprezentaci našich žáků s učiteli jako velmi podstatnou a přínosnou hlavně ve smyslu konfrontace našeho regionálního snažení s tím, co se děje za Pasama. Z pozice vedení ZUŠ se snažím takové výjezdy vždy podpořit zajištěním financování. Soutěže sice nevnímám jako prioritu snažení v rámci působení ZUŠ, ale jak jsem již zmínil, spíše coby příležitost potkat se s jinými, kteří učí a studují umění jinde a mají jiné podmínky a zkušenosti. Někdy i z takových setkání vznikne třeba i vzájemná spolupráce, kdy si kantoři předají své osvědčené metodické postupy, nebo i notový materiál až po vzájemné setkávání."

Video - Nikola Marešová zpívá v čase 2:19 a kategorii C uzavírá svým výkonem Aneta Tomášová (čas 2:38).

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)