Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Závěrečný koncert festivalu Za poklady Broumovska představí naši sopranistku Evu Urbanovou v doprovodu Moravského klavírního tria
banner

Závěrečný koncert festivalu Za poklady Broumovska představí naši sopranistku Evu Urbanovou v doprovodu Moravského klavírního tria

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 29. srpna 2019

Závěrečný koncert festivalu Za poklady Broumovska představí naši sopranistku Evu Urbanovou v doprovodu Moravského klavírního tria

Závěrečný koncert 14. ročníku festivalu Za poklady Broumovska se uskuteční v sobotu 31. srpna od 18 hodin v božanovském kostele sv. Máří Magdalény a představí naši přední sopranistku Evu Urbanovou v doprovodu Moravského klavírního tria, s nímž při podobných projektech úzce spolupracuje v převážně operním repertoáru.      

Eva Urbanová je jednou z nejúspěšnějších českých sopranistek, vystupovala na mnoha světových scénách včetně milánské La Scaly, londýnské Covent Garden a Metropolitní opery v New Yorku. Vstupné na koncert je dobrovolné, výtěžek putuje na pomoc kostelům.

Program (výběr):

Antonín Dvořák: "Měsíčku na nebi hlubokém", árie Rusalky z 1. dějství opery Rusalka

Antonín Dvořák: Když mě stará matka z písňového cyklu Cigánské melodie op. 55

Bedřich Smetana: Skočná z opery Prodaná nevěsta

Francesco Cilea: "Io son l’umile", árie Adriany z 1. dějství opery Adriana Lecouvreur

Antonín Dvořák: Humoreska

Giuseppe Verdi: "Stride la vampa", árie Azuceny z 2. dějství opery Trubadúr

Aram Chačaturjan: Šavlový tanec

Tomaso Albinoni: Adagio

A.Dvořák: Slovanský tanec č. 15

Giacomo Puccini: "Oh! Mio babbino caro", árie Lauretty z opery Gianni Schicchi

Augustin Lara : Granada

Antonín Dvořák: árie Ježibaby "Čury mury"

Nad 14. ročníkem festivalu převzali záštitu: Ministerstvo kultury ČR, kardinál Dominik Duka OP a víceletou záštitu převzal Královéhradecký kraj. Hlavními partnery festivalu jsou Ministerstvo kultury ČR, Královéhradecký kraj, město Broumov a společnost MND. Významnými partnery jsou Hobra-Školník, Státní fond kultury ČR, Dobrovolný svazek obcí Broumovsko, Raiffeisen Leasing, Kasper KOVO, Wikov a Z-Trade. Partnery festivalu jsou Královéhradecká diecéze a místní farnosti, Benediktinské opatství sv. Václava v Broumově, Agentura pro rozvoj Broumovska, Region Broumovsko, Rakouské kulturní fórum, Polské velvyslanectví v Praze, P-Transport, Petrof, Penzion Jízdárna Hejtmánkovice a místní živnostníci a podnikatelé, kteří přebírají patronát nad koncerty ve svých obcích.

Mediálními partnery 14. ročníku festivalu jsou Harmonie, Opera+, Klasikaplus.cz, Radio Classic, Český rozhlas Hradec Králové, PROPAMÁTKY, Týdeník Rozhlas, scéna.cz a Naše Broumovsko. Aktuální informace naleznou zájemci na webu www.zapoklady.cz nebo na facebookovém profilu festivalu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)