Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Závěrečný koncert festivalu Za poklady Broumovska rozezní stejně jako vloni kostel sv. Vojtěcha
banner

Závěrečný koncert festivalu Za poklady Broumovska rozezní stejně jako vloni kostel sv. Vojtěcha

Kateřina Ostradecká

Čtvrtek, 31. srpna 2017

Závěrečný koncert festivalu Za poklady Broumovska rozezní stejně jako vloni kostel sv. Vojtěcha

Závěrečný koncert festivalu Za poklady Broumovska rozezní stejně jako vloni kostel sv. Vojtěcha v broumovském benediktinském klášteře. V sobotu 2. září tady od 18 hodin vystoupí s Jazzovou mší Karla Růžičky komorní sólisté Karla Růžičky, Škampovo kvarteto, klavírista Jakub Dvořáček, Kühnův smíšený sbor a Marek Vorlíček. Koncert uvádíme s láskou v srdci a s díky jako vzpomínku na Karla Růžičku.

Karel Růžička (1940–2016) byl legendárním českým klavíristou, jazzovým hudebníkem, hudebním skladatelem a pedagogem. Na pražské konzervatoři vystudoval hru na bicí nástroje a hru na klavír. V sedmdesátých letech hrál v souboru Luïka Hulana, později působil v řadě dalších renomovaných českých jazzových orchestrů i sólistů.

Patřil mezi nejznámější české jazzové muzikanty. Po absolvování vojenské služby čtyři sezóny působil v orchestru Divadla Semafor, který vedl Ferdinand Havlík, druhou půlku šedesátých let strávil z popudu Karla Krautgartnera v Jazzovém orchestru Československého rozhlasu.

V sedmdesátých letech hrál v souboru Jazz Celula Laca Deczicho, později se souborem SHQ Karla Velebného. Zároveň velmi často jako host vystupoval i nahrával s mnoha předními jazzovými sólisty (Rudolf Dašek, George Mráz, Jiří Stivín, Rudolf Rokl) a orchestry (Pražský Bigband Milana Svobody, Orchestr Gustava Broma, finským a dánským rozhlasovým orchestrem apod.). Jako skladatel působil i v oblasti vážné hudby, komponoval vokální hudbu, komorní hudbu i skladby symfonické. Několikrát, naposledy v loňském roce, byl hostem našeho hudebního festivalu.

Program koncertu:

Introitus
Kyrie
Gloria
Credo
Sanctus
Agnus Dei
Our father

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)