Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Zemlinského kvarteto zahraje v Otovicích
banner

Zemlinského kvarteto zahraje v Otovicích

Markéta Hlavicová

Středa, 8. srpna 2012

Zemlinského kvarteto zahraje v Otovicích

Mottem 7. ročníku festivalu Za poklady Broumovska jsou „slavné návraty". Jedním z navrátilců je i Zemlinského kvarteto. Smyčcový soubor, který představuje to nejlepší z české kvartetní školy, vyplní sedmý festivalový podvečer hudbou klasiků Haydna a Beethovena, ale také španělského autora 20. století Eduarda Toldra Solera. Koncert se koná v sobotu 11. srpna od 18 hodin v Otovicích v kostele sv. Barbory. Vstupné je dobrovolné.

Zemlinského kvarteto bude hostem festivalu Za poklady Broumovska již podruhé. Po čtyřech letech se soubor navazující na bohatou tradici české kvartetní školy vrací se Smyčcovým kvartetem C dur op. 76/3 „Císařský" od Josepha Haydna, Beethovenovým Smyčcovým kvartetem B dur op. 18/6 a Smyčcovým kvartetem "Vistas del Mar" katalánského hudebního skladatele a dirigenta Eduarda Toldrà Solera (1895-1962).

Zemlinského kvarteto existuje od roku 1994, zvítězilo na řadě mezinárodních hudebních soutěží, je laureátem Pražského jara. V roce 2005 byla souboru udělena Cena Českého spolku pro komorní hudbu a v roce 2009 cena Nadace Alexandra Zemlinského ve Vídni. Kvarteto vystoupilo v rámci svých turné již na čtyřech kontinentech. Jeho repertoár zahrnuje více než 180 děl předních českých i světových skladatelů.

Složení souboru:

František Souček – 1. housle

Petr Střížek – 2. housle

Petr Holman – viola

Vladimír Fortin - violoncello

Foto Zemlinského kvarteto

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)