Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Zimní Bigboš se vrací i s doprovodným programem
banner

Zimní Bigboš se vrací i s doprovodným programem

Markéta Hanušová

Pátek, 22. prosince 2017

Zimní Bigboš se vrací i s doprovodným programem

Po skvěle vydařeném loňském prvním ročníku se festival Zimní Bigboš vrací na Střelák v Broumově. Ve středu 27. prosince nabídne všem, kdo chtějí pokračovat ve vánočním veselí, skvělé kapely, doprovodný program a samozřejmě občerstvení.

Program odpálí v 18 hodin série promítání dvou krátkých dokumentárních filmů od talentovaných mladých režisérů Broumovska. Oba režiséři budou před dokumenty na místě a o svých dílech s diváky pohovoří.

CLAVIQ (2017) – režie: Martin Hrnčíř. Talentovaný hudební producent Claviq bojuje několik let se závislostí na hypnotikách. Během bezesných nocí na pomezí reality a snu píše básně, povídky a trip-reporty, do kterých ukládá syrové zážitky své existence. Tři roky jsme objevovali jeho tvorbu a životní styl.

DIRIGENT (2016) – Režie: Jaroslav Kejzlar a Svatoslav Hofman. Dokument o zakladateli Pražského filmového orchestru. Jak se připravoval koncert pro několik tisíc lidí. "Vždycky ty víkendy jsou na padnutí."

Po filmovém rozjezdu kvalitní kapelní smršť rozpálí Cool & Juicy z Machova. Možná je znáte ještě pod názvem 9 mm. Následovat budou parádní Audio Attache. Je jich pět, žijou v Praze, a jak píšou, znaj se dlouho. Chvíli experimentovali s klarinetem, trubkou, chvíli byli čtyři a tři, ale teď už jsou kompletní: Pláša na bicí, Richard na klávesy, Filip na kytaru, Láďa na basu a Honza na kytaru. Jejich Indie-rock se vám vryje pod kůži.

Pokračování v pohodě skvělýho hudebního zážitku připraví trojice garážových pankáčů z Mělníka – The Oxx. Kluci se údajně rozhodli založit kapelu na hodině biologie, kdy k tomu bráchy Alberta a Adama vyzval basák Honza a svůj první koncert odehráli někdy v roce 2010. Jejich nejnovější nahrávka vyšla na vinylu. Je to split se spřízněnou znojemskou skupinou Psychocandy, se kterou se poznali díky promotérské činnosti kolektivu Na Scénu! a jimi organizovaným společným koncertům. Tihle punkáči vás rozhodně nenechají v klidu, skákat bude přísně dovoleno.

Mezi kapelama přijde zpestření v podobě Kóč se Sudet – kdo nezná, nechť se těší na zajímavý moderní taneční soubor, ze kterého si prý sedneme na zadek. Kóči podporuje ZUŠ Broumov a rozhodně se k nim s tancem budete moci přidat.

Z rakety vás už následně na klasiku podpálej pořadatelé fesťáku KLUCI, kteří se hodlaj předvést v novejch svetrech a společně s vámi si chtějí promazat trubky po Vánocích. Celý hudební program zakončí Východní Real a všem známý hronovský DJ mág Novota Music. Chybět nebude občerstvení a trocha té vánoční výzdoby pro atmošku. Doražte na parádní povánoční jízdu!

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)