Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Zimní spánek v PSO?
banner

Zimní spánek v PSO?

ŠTĚPÁN STEHLÍK, KLARINETISTA

Neděle, 25. února 2018

Zimní spánek v PSO?

Prvním, dokonce i druhým a možná také třetím pohledem na rozpis koncertů Police Symphony Orchestra se zdá, jako by si muzikanti v březnu užívali pověstného zimního spánku. Kde nic, tu nic. Kdekdo by si pomyslel, že ta líná čeládka po bujarém únorovém plesu v poklidu hibernuje.  

Ano, přiznáváme. Po tak náročném výkonu, jakým ples "Smíme prosit?" bezpochyby byl, jsme si chvilkový oraz dát prostě museli. Bylo to asi tak přibližně 8 hodin 26 minut a 32 vteřin, než jsme po sobě museli všechen ten sprask v náchodském Beránku uklidit. Odpočinek to byl vskutku vydatný. A proto se nyní v plné parádě můžeme pustit do další dřiny a PSOlečných radovánek. Rozhodně si tak zimního spánku neužíváme, ale plně se soustředíme na nadcházející koncerty.

Již první dubnovou sobotu (7. 4.) nás čeká zastávka v Sukově síni v Pardubicích a o další dva týdny později (21. 4.) se ukážeme v Masarykově divadle v Jičíně. Následovat bude květnový koncert před katedrálou v polských Vambeřicích a v červnu se nás ujme Krakonoš na svém trutnovském náměstí v rámci oslav zlatavého moku.

Jelikož jsme uskupení rozmanitých individuí, kterých je téměř sedmdesát, není vždy jednoduché se na každé zkoušce, v horším případě i koncertě, sejít v plném počtu. Mnozí starší z nás jsou už v plném pracovním nasazení, jiní víceméně úspěšně bojují s vysokoškolským systémem, někdo si v tomto období snaží urovnat nervy před maturitou, z těch mladších zase učitelé nervy na středních školách ztrácejí. A i když nám nové nabídky na koncertování neustále přicházejí, nejsme bohužel schopni ve všech případech kladně vyhovět a mrzí nás to. Na druhou stranu jsme ale velmi rádi za Vaši podporu a přízeň, bez nichž bychom takové nabídky stěží dostávali. Vždyť už nyní se nám začíná plnit kalendář i na rok 2020! A za to vám mnohokrát děkujeme.

Foto Martin Kábrt

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)