Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • Zrní. Objev roku zahraje v pátek v Polici nad Metují
banner

Zrní. Objev roku zahraje v pátek v Polici nad Metují

Filip Dobrovolný

Pondělí, 18. března 2013

Zrní. Objev roku zahraje v pátek v Polici nad Metují

Zrní. Kapela, která v sobotu získala sošku za Objev roku při udílení cen Anděl 2012 a zahrála také v přímém televizním přenosu jednu píseň, vystoupí v pátek v Polici nad Metují. Pokud jste zvědaví na svébytnou "hudební krajinu" této kapely, přijďte 22. března ve 22 hodin do Kolárova divadla. Koncert se koná v rámci filmového festivalu Jeden svět.

Všechno to začalo někdy před dvanácti lety. Hraním na ulici. "Pamatuju si, jak hrajeme 23. prosince, flétna s houslemi, ruce jsou zmrzlý a půl hodiny jsme obklopený zvědavýma dětma ze školky s paní učitelkou, je to milý, ruce rudý, turisti se k nám nedostanou a my nevyděláváme nic. Pak policie: ‚tak pánové..', a my jedeme domu. Není na dárky," napsal o začátcích kapely textař Jan Unger.

Kapela si zvolila jadrný český název, Zrní. Zpívají česky. Aby se snáz dobrali podstaty, jak tvrdí. Za tu dlouhou dobu, co hrají ve stejném složení, se už smířili i s tím, že slavní nikdy nebudou. Jejich hudba ale není popová, není ani čistě folková. Inspirují se různými žánry, od elektronické hudby, přes folk, až po lidovky. "Jsme mlýnek na maso a vycházejí nudličky, smaží se bramboráčky," tvrdí o sobě.

Zrní hraje ve složení zpěv, housle, kytary, basa, bicí, akordeon, flétna, popřípadě hrnečky, lžíce, kameny, samply a smyčky.

"Hodně jsem o ten koncert stála a mám radost, že získali Anděla. Bude se o nich víc mezi lidmi vědět. Jejich manažerka mi říkala, že budou brzy slavní," směje se Jana Zaoralová, organizátorka festivalu Jeden svět. Právě ona koncert i přes nesouhlas některých kolegů prosadila.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)