Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Hudba
  • ZUŠ Broumov pořádala krajské kolo Karlovarského skřivánka
banner

ZUŠ Broumov pořádala krajské kolo Karlovarského skřivánka

Mgr. Romana Rošková

Pátek, 22. března 2019

ZUŠ Broumov pořádala krajské kolo Karlovarského skřivánka

V úterý 26. února se v Městském divadle v Broumově konalo krajské kolo pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek. Pořadatelem byla Základní umělecká škola Broumov. Porotu tvořily prof. Hana Medková z Konzervatoře Pardubice, Radka Jiřičková ze ZUŠ Náchod, Lenka Pavlíčková ze ZUŠ Úpice, Eva Kroupová z Gymnázia Broumov a Michaela Jeklová ze ZUŠ Broumov.

Soutěže se zúčastnili jak žáci navštěvující sólový zpěv v základních uměleckých školách, tak i amatérští zpěváci ze základních a středních škol. Celkem jich bylo 32 a to z různých měst – např. z Hronova, Náchoda, Úpice, Dvora Králové atd. Repertoár zpěváků byl velmi rozmanitý a publikum tak mohlo slyšet písně lidové, muzikálové a skladby známých českých i světových autorů.

Není samozřejmostí, že se porota při podobných soutěžích v hodnocení výkonů v bodování vždy shodne. V Broumově však ve všech ohledech proběhla soutěž hladce a objektivně. Do celostátního kola, které se konalo v Karlových Varech v úterý 19. března, postoupilo 8 zpěváků. Naši základní uměleckou školu reprezentovala Johana Jirmannová ze třídy slečny učitelky Michaely Jeklové. Johana velmi emocionálně zazpívala nejen lidovou píseň, ale i píseň Karla Svobody z muzikálu Monte Cristo.

Druhá místa ve svých kategoriích za naši ZUŠ obsadili Jan Hrábek, Nikola Klerplíková a Michaela Vojtěchová (ze třídy M. Jeklové) a z meziměstské pobočky naší ZUŠky získala 2. místo Stela Archlebová (žákyně slečny učitelky Ivy Hlaváčkové). Ze třídy paní učitelky Romany Roškové získaly 3. místo Barbora Flousková a Tereza Winterová.

Atmosféra v broumovském divadle byla skvělá a celá soutěž i po organizační stránce proběhla hladce. Tradiční pěvecká soutěž Karlovarský skřivánek se koná každoročně.
Pořadatelé oblastních kol se v organizování po roce střídají, a tak se naši žáci budou určitě těšit na Karlovarského skřivánka i v příštím roce, v některé ze základních uměleckých škol našeho okresu.

Ve finálním kole v příslušné kategorii bylo s Johanou Jirmanovou celkem 81 soutěžících. Dle slov vyučující M. Jeklové byl pěvecký výkon Johanky hezký a srovnatelný s výkony ostatních zpěváků z celé ČR. Na umístění v 1. - 3. pásmu však nestačil.

Za naši školu bychom rádi poděkovali celému realizačnímu týmu v čele s panem ředitelem a slečnou učitelkou Michaelou Jeklovou - vedoucí umělecké rady ZUŠ, která měla soutěžní kolo na starosti. Žákům přejeme, aby je soutěže motivovaly a přinášely jim hlavně zkušenosti a rozhled a aby se případným neumístěním na pomyslných stupních vítězů nenechali odradit a těšili s z každé chvíle strávené s hudbou.

Foto Tomáš Cirkl

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)