Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

9. Gymplfest přivítal kolem 1000 diváků

René Herzán

Středa, 31. května 2017

9. Gymplfest přivítal kolem 1000 diváků

Během dvoudenního pouličního festivalu studentské tvorby v Broumově se vystřídalo na více než 14 různých stanovištích kolem 1000 diváků. Produkce zahrnovala hudbu, film, divadlo, tanec, výtvarné výstavy obrazů, fotografií, plastik a interaktivní stage.

Festivalu se účastnili nejen studenti Gymnázia v Broumově, ale i spřátelené hudební týmy z gymnázia v Břeclavi, Náchodě a holandském Warffumu. Ke studentským představením se přidali svojí tvorbou rovněž někteří učitelé gymnázia.

Počasí vyšlo tentokrát na jedničku, trasa vedla příjemným historickým jádrem města, parkovými zónami, kavárnami, diváci se tedy mohli plně kulturně zrelaxovat. Spektrum návštěvníků bylo široké, někteří mířili na rockový koncert, jiné zaujal projekt historických zobrazení Langerova zahrada, další si prošli úplně vše.

"Jsem ráda, že se nám podařilo spojit nejen mnoho rozličných prostranství, ale i mnoho rozličných organizací našeho města. Propojit v rámci festivalu industriální místa klubu Eden s historickými plochami klášterní zahrady, ale i navodit spolupráci ZUŠ Broumov, Ulity Broumov, Dětského domova Broumov, Farnosti Broumov, Veby a.s., Kláštera Broumov a dalších," dodává za organizaci festivalu Eva Kroupová.

Akci finančně podpořilo Město Broumov a Pro rozvoj Broumovska. Přejme tedy festivalu, aby své sponzory i diváky našel i v budoucích letech.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)