Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Absolvent broumovského gymnázia Jaroslav Kejzlar natáčí film Stíny Kraje
banner

Absolvent broumovského gymnázia Jaroslav Kejzlar natáčí film Stíny Kraje

René Herzán

Pondělí, 11. února 2019

Absolvent broumovského gymnázia Jaroslav Kejzlar natáčí film Stíny Kraje

Absolvent Gymnázia Broumov z roku 2012 Jaroslav Kejzlar stojí za velmi zajímavým projektem Stíny Kraje a v současné době se snaží sehnat podporu na dokončení filmu na portálu Hithit.

"Jsme nezávislí tvůrci, kteří se potkali při studiu na škole. Dnes pracujeme většinou v médiích jako redaktoři, kameramani, střihači nebo produkční. Ačkoliv pravidelně vymetáme festivaly, film pro nás není jenom koníčkem. Účastnili jsme se třeba soutěže 48h Film Project a absolventský film Dirigent (2016) dvou z nás soutěžil v dokumentární sekci na Mezinárodním festivalu studentů teorie audiovize Zlatý voči (2017)," říká Jaroslav Kejzlar, který je pod krátkometrážním filmem Stíny Kraje podepsaný za režií a scénářem.

Kameraman a výtvarník Svatoslav Hofman dodává: "Už jako malí kluci jsme chtěli stvořit vlastní verzi světa z Pána prstenů. Převážně z harampádí, odpadního materiálu a darů od kamarádů jsme postavili filmové kulisy na úpatí Orlických hor a začali psát scénář na krátký snímek. Chtěli jsme, aby případné natáčení probíhalo v maximálně realistickém prostředí, proto jsme na tvorbě hobití vesničky strávili stovky hodin. Je ale nutné podotknout, že náklady na stavbu byly minimální."

Foto Martinn Doležal a Grond Media

https://youtu.be/dM5lpnCNA6w

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)