Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Autor knihy o životě horolezce Petra Prachtela hledá finanční prostředky na vydání
banner

Autor knihy o životě horolezce Petra Prachtela hledá finanční prostředky na vydání

René Herzán

Čtvrtek, 14. března 2013

Autor knihy o životě horolezce Petra Prachtela hledá finanční prostředky na vydání

Boris Hlaváček, pravidelný spolupracovník Mezinárodního horolezeckého filmového festivalu v Teplicích nad Metují a autor knihy o životě horolezce Petra Prachtela, se snaží sehnat finanční prostředky na vydání knihy. Kniha se jmenuje P.R.A.C.H.T.E.L. – život na niti.

Kniha popisuje atypický život výtvarníka a horolezce Petra Prachtela, jeho vztah s nejlepší českou horolezkyní Zorkou Prachtelovou, několik stovek prvovýstupů, vyhození z reprezentace a mnoha dalšího z života muže který nesčíselněkrát navštívil Teplice nad Metují.

"Petr věnoval lezení celý život, a dokonce i vloni, v roce svých 74. narozenin, přelezl přes 300 cest a udělal deset těžkých prvovýstupů. Kniha barvitě a emotivně popisuje jeho život a ukazuje, že člověk vymykající se stereotypu a konformitě společnosti, naráží tvrdě nejen na jakýkoliv politický systém, ale bojuje i s vrstevníky, kamarády i lezeckou veřejností," říká o Petru Prachtelovi autor knihy Boris Hlaváček.

Vydání knihy můžete přes projekt na stránkách HitHit.cz podpořit finanční částkou v různé výši. Podle výše příspěvku garantuje autor knihy a projektu do tří měsíců od ukončení projektu na oplátku různé dárky, jako třeba podepsanou knihu, lden ve skalách s autorem i Petrem Prachtelem nebo malovaný obrázek.

Podpořit vydání knihy P.R.A.C.H.T.E.L. – život na niti můžete ZDE.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)