Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Básnířka, fotografka a překladatelka Věra Kopecká pokřtí svoji knihu
banner

Básnířka, fotografka a překladatelka Věra Kopecká pokřtí svoji knihu

René Herzán

Sobota, 6. října 2012

Básnířka, fotografka a překladatelka Věra Kopecká pokřtí svoji knihu

Věra Kopecká, básnířka, fotografka a překladatelka pokřtí svoji knihu básní a fotografií Broumovsko - můj adoptivní domov. Křest se koná v Kreslírně bývalého klášterního gymnázia v Broumově ve středu 10. října v 17 hodin.

Knihu poezie Broumovsko – můj adoptivní domov vydala ve spolupráci s Agenturou pro rozvoj Broumovska. Autorka během večera zarecituje verše z této knihy. Hudbou ji doprovodí žáci Základní umělecké školy v Broumově.

Věra Kopecká od roku 1992 bydlí v Broumově. Vystudovala učitelství matematiky na Karlově universitě. V letech 1980 – 1985 absolvovala na Lidové konzervatoři v Praze obory umělecký přednes, divadlo poezie a literární tvorba. Vydala více než desítku sbírek poezie, z novějších to jsou: Malá obrazárna ticha, Toulavý měsíc, Hořce, Stepní běžec, Vybírání kamenů a Mezi večernicí a jitřenkou. Polsko – česky vyšla sbírka Podzimní poselství (v překladu Krzysztofa Karwowského), polsky v překladu Kazimierze Burnata výbor z veršů pod názvem Śladami cieni. Překládá a vydává poezii svých přátel. Fotografuje, měla několik výstav v Čechách i v Polsku. Zabývá se rovněž tradičními lidovými technikami a řemesly.

Věra Kopecká je zároveň organizátorkou Dnů poezie v Broumově. Právě autorské čtení básnířek a básníků z Čech, Moravy, Polska a Slovenska, nazvaný Čas barevného listí si fanoušci poezie mohou vyslechnout  19. října od 17 hodin, opět v Kreslírně klášterního gymnázia v Broumově.

Knihu Broumovsko – můj adoptivní domov lze také zakoupit v Návštěvnickém centru v benediktinském klášteře v Broumově.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)