Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

Bastardi v Polici nad Metují

redakce

Neděle, 12. prosince 2010

Bastardi v Polici nad Metují

Tvůrci a herci z filmu Bastardi navštíví Polici nad Metují při příležitosti promítání filmu v Kolárově divadle, v úterý 14. prosince 2010 od 19:00 hodin. Kontroverzní film, který se natáčel také v Broumově, pokuzaje na sociální problematiku dětí a Romů.

Ve filmu můžete vidět některé exteriéry z Broumova, jako je třeba okolí kláštera nebo broumovská škola a mj. i mladé neherce v roli školáků a místního faráře Martina Lanžiho. Premiéra se usutečnila v pražské Lucerně 27. října 2010, které se zúčastnila řada Broumováků, osobností a podnikatelů.

Děj tohoto filmu se odehrává v  prostředí základní školy. Skupina zdejších žáků – mladých násilníků je obviněna ze znásilnění a vraždy mladé praktikantky. Přesto nebyli odsouzeni a stále navštěvují školu. V té době do školy nastupuje mladý učitel, jenž si svým neortodoxním přístupem získává sympatie ostatních kantorů i žáků. Za jakým účelem však do školy opravdu přišel, zjistíme až v závěru celého příběhu. Někdo však musí vzít spravedlnost do svých rukou…

Režie: Petr Šícha

Hrají: Tomáš Magnusek, Ladislav Potměšil, David Dolanský, Ivana Buková, Saša Rašilov, Bronislav Poloczek, Kristýna Leichtová, Jana Šulcová, Jan Přeučil, Blanka Bohdanová, Jan Šťastný, Eva Čížkovská, Rytmus, Jaroslava Obermaierová, Jaroslava Hanušová, Radek Holub, Tomáš Hajíček, Patrik Koutný, Ondřej Semerák, Alexandr Hemala a další

Přístupnost: mládeži do 12 let nevhodný
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)