Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Bohaté kulturní léto na Nové Terase v Polici nad Metují
banner

Bohaté kulturní léto na Nové Terase v Polici nad Metují

Kateřina Ostradecká

Sobota, 18. června 2016

Bohaté kulturní léto na Nové Terase v Polici nad Metují

V létě to bude v Polici nad Metují kulturně žít, a to i díky spolku Apeiron, který ve spolupráci s městem připravil na prázdniny projekt „Nová Terasa“. Ten navazuje na pětiletou tradici Pellyho Terasy, která se "přestěhuje" na Terasu u Muzea papírových modelů, před BB kavárnou.

"Nová Terasa začne fungovat poslední červnový víkend, v neděli 26. června od 17 hodin, kdy se uskuteční vernisáž výstavy grafičky Kateřiny Černé, která představí výběr ze své grafické tvorby. Součástí vernisáže bude i posezení nad autorskými knížkami Kateřiny Černé. Literární tvorbu autorky komentuje kurátorka výstavy grafička Alena Laufrová, ukázky přečte členka Činohry ND herečka Tatiana Medvecká," informoval Pavel Frydrych ze spolku Apeiron.

Druhým autorem, který představí svou tvorbu na Nové Terase, je sochař Petr Stibral. Vernisáž výstavy proběhne 28. července. Autor se kromě volné tvorby věnuje i restaurátorské práci (mj. se podílel na restaurování sochařské výzdoby v Chrámu sv. Víta) a v současné době učí na Střední uměleckoprůmyslové škole v Praze na Žižkově. V roce 2011 pracoval na projektu s názvem „Lesní práce“. A právě z  tohoto projektu vznikla unikátní video-dokumentace, kterou autor poprvé veřejně představí v Polici nad Metují. Spojení videoartu s neotřelým vnímáním prostoru Petra Stibrala slibuje nečekaný zážitek. 

V sobotu 30. července zazní na Nové terase hudba písničkáře Ivo Cicvárka. Zpěvák zahraje písně převážně ze svého posledního sólového alba „Velký svět“, které bylo v roce 2013 nominováno na Cenu anděl v kategorii folk a country. 

Po vernisážích a před koncertem bude možná zdarma navštívit expozici unikátního Muzea papírových modelů.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)