Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
banner

"Broumov je konec světa. Ale pěkný!"

René Herzán

Neděle, 15. ledna 2017

"Broumov je konec světa. Ale pěkný!"

Slovy z pera básníka, překladatele, esejisty a dramatika Ludvíka Kundery skončilo v pátek v Městském divadle v Broumově představení nové knihy Jana Meiera s názvem Broumovsko a Policko literární.

Ukázky z knihy četla zpěvačka, herečka a moderátorka Lucie Peterková a divadelník Antonín Kohl. Úryvky ze své tvorby přečetla také Olga Landová z Police nad Metují. Swingové, bluesové a rockové kompozice zahrál kytarista Jiří Rambousek jr., celý večer před asi 80 diváky moderoval Jaroslav Špulák.

Kniha Broumovsko a Policko literární se zabývá spisovateli, kteří se místním regionem inspirovali a do zdejšího prostředí zasadili své příběhy, literárními vzpomínkami těch, kteří jím prošli, i autory, již jsou s ním hluboce spjati svými životy.

Čtenáři se setkají s literárními klasiky, s významnými moderními spisovateli, stejně jako s dalšími, jejichž tvorba je známa převážně právě ve zdejším regionu. Zastoupeni jsou i někteří němečtí a polští autoři, kteří se kraji věnují.

Text pojednává o osmi desítkách tvůrců a více než stovce jejich knih a literárních prací. Není strohou literární encyklopedií, i když životopisným a odborným faktům se nevyhýbá. Především však má být poutavým vyprávěním a příjemnou procházkou literární krajinou na obou stranách Broumovských stěn.

Foto Vladimír Waage

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)