Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumov o víkendu ovládla pouť. Třešničkou na dortu byl Marek Ztracený
banner

Broumov o víkendu ovládla pouť. Třešničkou na dortu byl Marek Ztracený

Lucie Lesáková

Čtvrtek, 1. ledna 1970

Broumov o víkendu ovládla pouť. Třešničkou na dortu byl Marek Ztracený

Broumovské dění o víkendu ovládla Broumovská pouť. Páteční odpoledne a podvečer vyplnila Základní umělecká škola s akcí pod názvem Festivalová zahrada. Ve večerních hodinách převzali štafetu pracovníci organizační složky Kultura a infocentrum a Kulturní komise města a dovedli program městské pouti až do úspěšného konce. Vrcholem bylo sobotní vystoupení zpěváka Marka Ztraceného.

Pouť a celý její program se již potřetí uskutečnily ve Schrollově parku za Městským úřadem. Atrakce i slavnostní ohňostroj zaštítil pan Bradáč a paní Schmiedová z Jičína. Letošní program potěšil nejen děti, jejich rodiče a nadšence různých hudebních žánrů, ale i samotné organizátory akce – zajímavý program přilákal stovky návštěvníků.

Páteční Festivalovou zahradu vyplnilo vystoupení žáků všech dílčích oborů ZUŠ Broumov – diváci zhlédli technicky propracovaná a barevně pestrá vystoupení tanečního, hudebního, výtvarného a literárně – dramatického oboru. Na veřejné prezentaci se podíleli i DDM Ulita, Mateřská škola Broumov a polský partner – Gymnázium Drogoslaw a jeho studentky pod vedením lektorky Terezy Bazaly.

Po 21. hodině se lavičky před podiem zaplnily fanoušky big beatu. Broumovská kapela Ledvin Stones nám dala ochutnat z největších rock'n'rollových skladeb v průřezu několika desítek let. Slyšeli jsme známé ZZ Top, Vladimíra Mišíka a Blue Effect nebo Pink Floyd. Po jejich koncertu nastoupila taneční zábava Miloše Andrše.

Sobotní slunečné dopoledne pomalu probouzela dětská diskotéka Petra Cirkla. Nejlepší tanečníci byli za své kreace odměněni zajímavými dárky. Poté vystoupil kouzelník Tommy se svou show i pro nejmenší diváky. Dopoledne a hlouběji v parku se uskutečnila ukázka výcviku služebních psů a základní pravidla sebeobrany. Krátce po obědě se vzduchem rozezněly tóny dechové hudby. Místní skupina Broumovanka zpříjemnila odpoledne fanouškům tohoto hudebního žánru.

Odpolední program patřil ještě mnohým dalším vystoupením. Mezi účinkujícími jsme viděli HIP HOP klub pod vedením Domu dětí a mládeže Ulita, místní rockové kapelky Arven, Mud From Heaven, rapera MC Pecu, dále živé čtyřčlenné seskupení pro živé děti Pískomil se vrací nebo rockovou kapelu NIL.

V osm hodin večer pódium ovládli Koblížci – mladá teenagerovská kapela s pověstí jedné z nejšílenějších kapel na české hudební scéně. Po jejich autogramiádě nastoupila třešnička večera – Marek Ztracený s kapelou. Ten si dokázal fanoušky tak získat, že všichni skandovali a zpívali vestoje. Slyšeli jsme známé rychlé i pomalé pecky jako Ztráčíš, V opilosti nebo novinku Sex s ex. Nezapomněl ale ani na staré dobré české melodie. Slyšeli jsme Stánky od Honzy Nedvěda a Lucii a její píseň Černí andělé. Strhující atmosférou se nechal unést i sám Marek a při poslední písni skočil do tančícího davu. Pro ty, kterým se ještě po ohňostroji nechtělo domů, zahrála punková kapela Heebie Jeebies z Hronova.

I letos mohly děti po celou sobotu navštívit po parku rozmístěná stanoviště s úkoly a hádankami. Pokud jakýmkoliv z nich prošly, čekala na ně zasloužená odměna v podobě lízátka, bonbónu, nafukovacího balónku nebo sušenky. Děti si vyzkoušely skákání v pytli, skládání obrázků, vystřihování malých Šmoulů a stavění Šmoulího města, malování rozkvetlé louky nebo odpovídaly na různě záludné otázky. U každého stanoviště hlídala jiná pohádková postava.

V zahradním pavilonu byla od středy až do neděle pod záštitou Spolku kaktusářů otevřena výstava kaktusů a sukulentů. Bohatý víkendový program doprovázel stánkový prodej, který byl i letos organizován ve vlastní režii. Organizátoři akce děkují všem sponzorům, účinkujícím, ale i samotným divákům, díky nimž a hlavně díky jejich pozitivní zpětné vazbě realizují akce ve městě s upřímnou radostí.

Foto Kultura Broumov, zdroj www.broumov-mesto.cz

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)