Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovem se prohnal první pouliční festival – 7. Gymplfest
banner

Broumovem se prohnal první pouliční festival – 7. Gymplfest

René Herzán

Pondělí, 25. května 2015

Broumovem se prohnal první pouliční festival – 7. Gymplfest

Gymplfest v Broumově se letos konal v duchu pouličního veselí. V ulicích, parcích, náměstích a dalších vizuálně zajímavých zákoutích historického jádra města a kláštera se 21. a 22. května hrálo, zpívalo, kreslilo, promítaly se studentské filmy, probíhaly zde malby na tělo a pozitivní nálada se pouštěla do vzduchu třeba i prostřednictvím bublifukových kompozic.

Festival byl opravdu pojat multižánrově, v hudebních produkcích mohli diváci slyšet bohatý nástrojový fond provozující jazz, rock, pop, folk, klasiku a další. Studenti Gymnázia Broumov předvedli široký rozptyl svých schopností i koníčků a mezi diváky přivítali několik generací Broumováků i přespolních.

"Myslím, že se nám podařilo touto akcí rozeznít naše město hudbou a tvorbou mladých lidí. Bylo milé sledovat, že se do našich vystoupení často vmísili samotní diváci, tleskali, tančili a domů si někteří odnesli obrázek na tváři nebo třeba zážitek v podobě možnosti zahrát si na varhany," dodala Eva Kroupová, šéfka festivalu a učitelka hudební výchovy na gymnáziu.

Broumov v těchto dnech ožil, dýchal, dokonce se chvílemi usmíval nad mladou generací, a to samotné je přece malý zázrak.

Foto a video Jan Kolář (divák, žák 8. třídy ZŠ Hradební)

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)