Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovská Základní škola Hradební už deset let nacvičuje Vánoční ladění
banner

Broumovská Základní škola Hradební už deset let nacvičuje Vánoční ladění

Dagmar Židová

Pátek, 15. prosince 2017

Broumovská Základní škola Hradební už deset let nacvičuje Vánoční ladění

Už deset let se snažíme naladit děti, rodiče i náhodné diváky na blížící se Vánoce. Předat všem přítomným nenahraditelnou vánoční atmosféru. Zažili jsme sníh, mráz, déšť, sluníčko, ale opravdu nás nenapadlo, že jubilejní 10. ročník nebudeme "ladit" na Kostelním náměstí. Od rána jsme sledovali mraky a věřili, že zmizí. Nezmizely a přidal se i silný vítr, který nedovolil postavit stánky, pódium a ozvučovací techniku.

Posbírali jsme zbytky optimismu, předali ho dětem a hurá do Íčka. Umístit tam 270 dětí, rodiče a příbuzné. Hlavně taneční vystoupení se musela přizpůsobit úplně jinému prostoru. Děti to nakonec zvládly. Jsou úžasné. Rodiče a příbuzní snad byli spokojeni, že své ratolesti viděli.

Čtvrteční odpoledne mělo přeci jen jednu výhodu – nikomu nebyla zima, i když nám občas běhal mráz po zádech. V klidu a teple si každý mohl dát čaj nebo kávu, výborný štrůdl nebo mini vánočku. V pohodě si všichni mohli prohlédnout stoly s vánočními výrobky a opravdu bylo z čeho vybírat – svícny, věnce, ozdoby, cukroví - spousta věcí, které ozdobí stůl i byt a příjemně naladí. Tak nám prosím věřte. Všechno jsme připravovali pro vás, pro to, abychom vám přinesli trochu předvánoční radosti a pohody.

Děti si vystoupení užily a určitě se budou těšit na další. Poděkování patří VŠEM, kteří se do Ladění zapojili. Nelze jmenovitě pojmenovat všem, protože nemůžeme vynechat ani jediné jméno. Prostě děkujeme vám, kteří jste k naladění přispěli.

A možná za rok, na Kostelním náměstí... Ale teď jen to NEJ – na Vánoce i do nového roku 2018! To vám přejí všichni ze Základní školy Hradební.

Vánoční atmosféru na ZŠ Hradební v počátku adventního času navodila školní družina Vánočním tvořením s rodiči. Pro příchozí byly připravené dílničky z přírodnin, papíru i látek a výstava okrasných dřevin, ze kterých se tvořilo. Vše bylo doprovázeno vůní jehličí, dobrou náladou a vánočními koledami. Pro kolektiv ŠD bylo odměnou poděkování a spokojený úsměv všech, kteří nás navštívili.

Prostě předvánoční čas na ZŠ Hradební – je úžasný!

Fotografie z akce.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)