Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovská Základní umělecká škola ukončila školní rok a mladé tanečnice i zpěváci okouzlili rodiče
banner

Broumovská Základní umělecká škola ukončila školní rok a mladé tanečnice i zpěváci okouzlili rodiče

Jindřich Horkel

Úterý, 26. června 2012

Broumovská Základní umělecká škola ukončila školní rok a mladé tanečnice i zpěváci okouzlili rodiče

Závěrečným tanečním vystoupením žákyň Heleny Ogriščenkové ze Základní umělecké školy (ZUŠ) v Broumově ukončili učitelé a žáci školní rok. Program podvečera doplňovaly také zpěváci ze tříd Romany Roškové.

Na tanečním podiu, postaveném v Kongresovém sále Infocentra Broumov předvedly ve čtvrtek 20. června v podvečer baletky Heleny Ogriščenkové, od nejmenších až po studentky gymnázia, čemu se od loňského setkání s rodiči naučily. Tři letošní absolventky, které v těchto dnech ukončily studium na ZUŠ v Broumově, Nela Vidrmanová, Sabina Rošková a Martina Gruberová předvedly své absolventské práce.

Pestrý program, v němž se střídala taneční čísla malých i velkých tanečnic s pěveckými vstupy žáků ZUŠ, ukončila choreografie „Ukolébavka“. Helena Ogriščensková za ní letos začátkem června ve finále festivalu „Taneční učitelé roku 2012“ v Praze mezi 16 finalisty získala 2. místo a soubor navíc cenu diváků. Po tomto citově působivém společném vystoupení nejstarších a nejmenších žaček školy a pak se celá škola rozloučila s absolventkami a ředitel Rudolf Vogel jim předal slavnostní šerpy. Drobné dárky, květiny, mnoho slov, občas i slza dojetí. Nakonec celý večer ukončila učitelka Ogriščenková vzpomínkou na udělení letošní ceny za „Ukolébavku“ v Praze: „... a paní profesorka z konzervatoře, která mne moc nemusela, mi řekla: ‚Helenko, to je hezký‘. Takže tím pádem jsem dostala Oscara.“ Za potlesku a jásotu celého sálu podvečer skončil.

Kostýmy navrhla, stejně jako choreografii všech vystoupení připravila učitelka Helena Ogriščenková. Na úspěchu večera se podíleli moderátorka Lenka Heinová i zvukař Tomáš Cirkl. Uspořádala škola ve spolupráci s městem.

Taneční vystoupení baletek budou moci zhlédnout broumovští občané ještě o Broumovské pouti poslední červnový víkend.

Co tomu říkáte? zeptali jsme se několika divaček po skončení programu.

„Já nemám slov. Je to úžasné, je to úplně skvělé. Ty holky jsou perfektní, paní Ogriščenková je borec a prostě nemůžu k tomu víc říct...Je to parádní“ – profesorka gymnázia Šárka Rambousková.

„Ta paní učitelka je úžasná a já jí moc fandím. Tolik energie, tolik práce, tolik všeho, co ona dá těm dětem, to je neskutečné“ – maminka jedné z tanečnic farmářka Monika Menčíková.

„Jsou tady opravdu šikovné talenty a já jim strašně držím palce, aby to někam dál dotáhly. Byl to nesmírně působivý zážitek. A paní Ogriščenková je, myslím, zdatná organizátorka. Ale to je nutné, je to potřeba.“ – Dana Šrytrová, správce Infocentra.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)