Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovské baletky již podruhé vystoupily na Galakoncertu v Plzni
banner

Broumovské baletky již podruhé vystoupily na Galakoncertu v Plzni

René Herzán

Neděle, 2. prosince 2012

Broumovské baletky již podruhé vystoupily na Galakoncertu v Plzni

Baletky z Broumova, svěřenkyně učitelky tance základní umělecké školy Heleny Ogriščenkové, po loňské účasti, již podruhé vystoupily na Mezinárodním Galakoncertu baletních škol v Divadle J.K.Tyla v Plzni.

Občanské sdružení Balet Plzeň 25. listopadu uspořádalo již 5.ročník setkání vítězů baletních soutěží z celé Evropy. V Plzni se tak představili tanečníci z Česka, Slovenska, Německa, Polska, Rakouska a Slovinska.

"Po celý rok sledují členové našeho sdružení baletní soutěže napříč Evropou, do Plzně pak přijíždějí ti nejlepší. Celý program je nesoutěžní, tanečníci si jen přijedou v pohodě zatančit svá vítězná vystoupení. V našem krásném plzeňském divadle," řekla předsedkyně Balet o.s. a hlavní organizátorka Galakoncertu Bohumila Mejcharová, bývalá sólistka baletu Divadla J.K.Tyla v Plzni a dodala: "Naše Galakoncerty se loni definitivně zařadily mezi projekty přesahující lokální rozměr a propagující město Plzeň v celorepublikovém kontextu i v zahraničí. Navíc jsou naše akce zařazeny mezi projekty, které jsou dlouhodobé a odpovídají hlavním programovým proudům Evropského hlavního města kultury 2015."

V loňském roce v Plzni tančily Barbora Hovorková a Jana Kejzlarová. Pozvání dostaly od Bohumily Mejcharové na základě dokonalého provedení svých choreografií na předcházející soutěži Pardubická arabeska. Letos se obě broumovské dívky představily se souborem klasického tance Giselle, Pas de deux (překlad - sólo pro dva), 2 akt víly, na hudbu Adolpha Charlese Adama. Další dvě baletky z Broumova, Anna Hovorková a Betka Pelánová, zatančily Danse russo z Čajkovského Labutího jezera.

Foto Pavla Kymplová 

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)