Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovské baletky uspěly na mezinárodní soutěži Hradecká Odette
banner

Broumovské baletky uspěly na mezinárodní soutěži Hradecká Odette

René Herzán

Čtvrtek, 10. května 2012

Broumovské baletky uspěly na mezinárodní soutěži Hradecká Odette

Barbora Hovorková a Jana Kejzlarová, svěřenkyně učitelky a choreografky Heleny Ogriščenkové, obsadily v sobotu 2. místo na 6. ročníku mezinárodní soutěžní přehlídky mladých tanečníků Hradecká Odette v sále Filharmonie Hradec Králové.

V kategorii 3B zatančily studentky broumovské základní umělecké školy pasáž Tanec lesních víl z baletu Giselle od Adolpha Adama. Druhé medailové umístěni, 3. místo, vytančily za ruský tanec z Čajkovského baletu Louskáček. Čestné uznání si ze soutěže vezou i Anna Hovorková a Bětka Pelanová za provedení ruského sóla z Čajkovského Labutího jezera.

Letos se soutěže Hradecká Odette v klasickém tanci - baletu a tanci moderním zúčastnilo 360 soutěžících ze dvaceti neprofesionálních baletních a tanečních škol. Vedle tanečních pedagogů v odborné porotě letos rozhodovali sólisté Národního divadla Nikola Márová a Michal Štípa.

V sále Městské knihovny v Praze se 8. června uskuteční 3. ročník Taneční učitelé roku 2012, na který bylo přihlášeno 57 choreografií od 43 tvůrců. Choreografie Heleny Ogriščenkové Ukolébavka byla nominována odbornou porotou mezi dvanáct nejkvalitnějších děl do finálového večera. Tato choreografie je jedinečná tím, že na jevišti se předvedou malá děvčata z přípravné taneční výchovy (2 až 6 let) a děvčata z 1., 2. a 3. ročníku II. stupně umělecké školy v Broumově.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)