Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovské baletky vystoupily na Mezinárodním galakoncertu baletních škol v Plzni
banner

Broumovské baletky vystoupily na Mezinárodním galakoncertu baletních škol v Plzni

René Herzán

Neděle, 13. listopadu 2011

Broumovské baletky vystoupily na Mezinárodním galakoncertu baletních škol v Plzni

Baletky Barbora Hovorková a Jana Kejzlarová z Broumova, pod vedením učitelky a choreografky Heleny Ogriščenkové, vystoupily na prestižním Mezinárodním galakoncertu baletních škol v Plzni.

Barbora Hovorková a Jana Kejzlarová vystoupily s choreografií Ruské sólo z baletu Louskáček na hudbu Petra Iljiče Čajkovského. Barbora potom sama zatančila choreografii Variace královny démonů z baletu Faust na hudbu Charlese Gounoda. Broumovské studentky na Galakoncert osobně pozvala prezidentka přehlídky a bývalá sólistka Divadla J. K. Tyla v Plzni Bohumila Mejcharová, která choreografie Heleny Ogriščenkové v podání Báry a Jany viděla na dubnové soutěži Pardubická arabeska.

Vedle broumovské výpravy na 4. ročníku přehlídky baletních škol vystoupili 6. listopadu v plzeňském Divadle J.K.Tyla nejlepší amatérští tanečníci z České republiky, Polska, Slovenska, Německa a Rakouska. Hosty Galakoncertu byli sólisté baletu Národního divadla Radka Příhodová a Adam Zvonař.

"Na baletky z Broumova nedám dopustit," napsal nám mailem konferenciér večera Stanislav Jurík z agentury Speaker Agency. "Když jsem před začátkem Galakoncertu obcházel účinkující s prosbou, kdo by byl ochoten na jevišti v úvodu večera přečíst zdravici primátora Plzně Martina Baxy, kladnou odpověď jsem dostal od Jany Kejzlarové a Barbory Hovorkové z Broumova. Tyto dvě baletky nejenže krásně tančily, ale v úvodu přečetly dopis pana primátora. Jejich odvaha a kuráž si jistě zaslouží velký obdiv."

"Chtěla bych poděkovat broumovské Radě města za finanční příspěvek, který nám umožnil se do Plzně vypravit. Holky úspěšně reprezentovaly Broumov a taková akce jim dá obrovské zkušenosti do budoucna," naznačila finanční problémy tanečního oboru Helena Ogriščenková.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)