Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovsko je Happy! Vznikl hudební klip na skladbu Pharella Williamse
banner

Broumovsko je Happy! Vznikl hudební klip na skladbu Pharella Williamse

Tým Happy

Středa, 30. července 2014

Broumovsko je Happy! Vznikl hudební klip na skladbu Pharella Williamse

Když americký zpěvák, rapper, producent a skladatel Pharrel Williams tvořil píseň Happy, zřejmě netušil, že tím spustí lavinu svých následovníků. Na celém světě lidé začali tančit a filmovat a na serveru Wearehappyfrom.com je již téměř 2000 verzí písně. Jedním z míst, kde varianta na tuto skladbu vznikla, je už i Broumovsko.

"Ta píseň má schopnost spojovat lidi a vyvolávat úsměv na jejich tvářích. Natáčeli jsme tři dny od rána do večera, v dešti. Nikdy se nestalo, aby někdo z tanečníků nebo z realizačního týmu nepřišel, aby to vzdal či nedodržel slovo. Mezi lidmi vzniklo pouto přátelství a ochoty pomoci jeden druhému. Všem se Pharellův vzkaz dostal nezištně pod kůži," řekl produkční klipu René Herzán.

Pod taktovkou režisérky Lenky Wimmerové klip natočil kameraman Zdeněk Sokol. Některé choreografie, většinou na místě, vymýšlela Katka Benešová, choreografii pro broumovské baletky připravila učitelka tance Helena Ogriščenková. Hudební a zvukovou aparaturu připravil Kamil Hušek a tři dny ji, často ve skautských podmínkách, obsluhovali Michal Sedláček a Jiří Ehl. Více jak tři hodiny natočeného materiálu potom sestříhal pražský Broumovák Max Jay Johanides.

Na realizaci unikátního hudebního klipu z Broumovska se podílelo neuvěřitelných 420 lidí, čtyři koně z Jízdárny Hejtmánkovice a golfová jezevčice Kačena. Točilo se na pětadvaceti charakteristických a zajímavých místech Broumovska, všude tam, kde byli ochotni natáčecí štáb přijmout a svůj prostor nabídnout.

"Řekl bych, že to nemělo chybu. Pro mě to byl výborný zážitek i zkušenost. Při celém natáčení panovala výborná a uvolňující atmosféra i navzdory tvrdohlavému počasí. Všude nás přivítali s otevřenou náručí a všichni byli stoprocentně připraveni, za to jim patří velký dík. Na tuto akci jen tak nezapomenu," řekl Jiří Ehl. "Natáčení videoklipu Happy bylo bezva. Sice počasí nám celou dobu moc nepřálo, ale i přes to jsme si natáčení nenechali zkazit a užili jsme si ho. A díky úžasným lidem kolem bylo celé natáčení stále v happy náladě," dodal podobně naladěný Michal Sedláček.

"Chtěla bych poděkovat Renému, který mě oslovil a dal mi příležitost podílet se na skvělém nápadu natočit klip. Bylo to pro mě přínosem v tom, že jsem mohla nakouknout do světa natáčení a spolupracovat se skvělou režisérkou Lenkou a kameramanem Zdeňkem. Nezapomenutelným zážitkem pro mě byla spolupráce s dětmi na Masarykově základní škole. Byla jsem nadšená z dětské spontánnosti a nadšení. Všichni účinkující byli úžasní a tímto bych jim chtěla poděkovat," komentovala své zážitky Katka Benešová.

"Na závěr většiny projektů a akcí se děkuje těm, kteří ho nějakým způsobem podpořili nebo pomohli v jeho realizaci. Všichni, kteří se podíleli na vzniku klipu Happy Broumovsko, jsou vyjmenováni v závěrečných titulcích. Vážím si jich a obdivuji je," ocenil podporu vzniku klipu René Herzán.

Další fotografie z natáčení klipu.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)