Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovský balet reprezentoval město na Mezinárodním baletním galakoncertu v Plzni
banner

Broumovský balet reprezentoval město na Mezinárodním baletním galakoncertu v Plzni

René Herzán

Neděle, 14. prosince 2014

Broumovský balet reprezentoval město na Mezinárodním baletním galakoncertu v Plzni

Koncem listopadu pořádalo Občanské sdružení Balet o.s. v Plzni 7. ročník Mezinárodního exhibičního vystoupení baletních škol. V historické budově Divadla J. K. Tyla mohli návštěvníci vidět to nejlepší z amatérského baletu. Pozvaní byli i žáci učitelky tance Základní umělecké školy v Broumově Heleny Ogriščenkové.

Na Galakoncert byli pozváni ti, kteří v letošním roce na nejrůznějších baletních soutěžích obsadili nejvyšší místa. Pozváni byli nejen čeští tanečníci, ale také z Polska, Německa a Slovenska.

Broumov na letošním Galakoncertu reprezentovali Sára Nepilá a Sebastian Buczakowski v choreografii Heleny Ogriščenkové s názvem Duet souznění na muziku G. Mineona/D. Farina a Barbora Hovorková, která vystoupila s klasickou baletní choreografií Umírající labuť na hudbu C. Saint- Saens z Karnevalu zvířat.

Na závěr večera byli všichni mladí tanečníci odměněni plzeňskými sólisty baletu DJKT Monikou Mašterovou a Martinem Sedlákem, kteří zatančili Duet Popelky a prince z baletu Sergeje Prokofjeva.

"Děkuji paní Heleně Ogriščenkové i jejím žákům za umělecké výkony srovnatelné s evropskou amatérskou taneční špičkou, a přeji všem hodně tvůrčích sil a zdraví do dalších choreografií. Přinejmenším takových, které letos předvedli v Plzni. Děkujeme zároveň za sponzorský příspěvek firmám Hobra-Školník s.r.o a Prikner-tepelné zpracování kovů, s.r.o.," uvedla Dáša Zbořilová.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)