Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovský klášter láká na prohlídky běžně nepřístupných prostor
banner

Broumovský klášter láká na prohlídky běžně nepřístupných prostor

Kateřina Ostradecká, foto Michal Balada a K. Ostradecká

Čtvrtek, 6. ledna 2022

Broumovský klášter láká na prohlídky běžně nepřístupných prostor

Ve dnech 15. a 29. ledna 2022 se v broumovském klášteře uskuteční prohlídky Klášterem od sklepa po půdu. Jde o mimořádné prohlídky prostor, které jsou jinak veřejnosti běžně nepřístupné. Prohlídky startují v 10 hodin a je doporučena rezervace míst.

Speciální prohlídky národní kulturní památky broumovského kláštera poskytnou veřejnosti jedinečnou příležitost nahlédnout do míst, která jsou jinak před návštěvnickými zraky skryta. Součástí prohlídek Klášterem od sklepa po půdu bude nejen historická část kláštera, zahrnující knihovnu, kostel a refektář se vzácnou historickou kopií Turínského plátna, ale také členité sklepní prostory, nově opravené Opatské sály s freskovou výzdobou, ubytování v mnišských celách klášterního Domu hostů či rozsáhlé půdní prostory.

„Prohlídky Klášterem od sklepa po půdu se v minulosti již konaly a setkaly se s velkým úspěchem, proto jsme se rozhodli jimi zpestřit návštěvnickou sezónu v prvním měsíci nového roku. Broumovský klášter je obrovským barokním komplexem, který má více než tři sta místností – většina z nich je pro veřejnost během roku uzavřena, a proto věříme, že by tyto prohlídky mohly přilákat pozornost,“ uvedla Pavla Faltejsková, provozní broumovského kláštera.

Vstupné na prohlídku, která potrvá přibližně dvě hodiny, je 190 Kč pro dospělé a 120 Kč pro děti​. Maximální kapacita prohlídky je 20 osob, doporučujeme rezervaci míst na emailu prohlidky@klasterbroumov.cz nebo na telefonním čísle 733 739 726. 

Přidejte komentář:

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Pro odesláni musíte být přihlášeni
Přihlaste se: E-mail
Nebo se zaregistrujte

Diskuze k článku:

Diskuse zatím neobsahuje žádné příspěvky.
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)