Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovský klášter zahájil hravou výstavu Supermarket Svět
banner

Broumovský klášter zahájil hravou výstavu Supermarket Svět

Kateřina Ostradecká

Středa, 24. ledna 2018

Broumovský klášter zahájil hravou výstavu Supermarket Svět

Podvečerní vernisáží byla v úterý 23. ledna zahájena v Lapidáriu broumovského benediktinského kláštera výstava Supermarket Svět.

Interaktivní výstava, která vznikla pod záštitou vizuálního umělce Petra Nikla, nabízí neotřelý pohled na "zákulisí" našich nákupů a přibližuje globální souvislosti obchodování a fair trade výroby. Hravá expozice, která putuje po České republice, je určena hlavně školním kolektivům, ale i zájemcům z řad veřejnosti, pro kterou jsou vypsány konkrétní termíny. Výstava bude přístupná až do konce března.

Prohlídka výstavy je spojená se vzdělávacím programem, během něhož si žáci projdou a prohlédnou všechny vystavené exponáty a s každým se seznámí formou interaktivního prožitku.

"Děti postupně procházejí šest stanovišť, kde se setkávají s lidskoprávními či environmentálními tématy. Je tu například stanoviště elektroniky s mobilním telefonem v nadživotní velikosti, v jehož útrobách se skrývá tajemství těžkých kovů a uvědomění si cesty elektronického odpadu po světě. Dalším zastavením je maketa čokolády, na níž je ukázán princip férového obchodu společnosti "Fair trade" v porovnání se spotřebitelskou cestou běžné čokolády. Uvědomění nad tím, že reklamní sdělení má dvě tváře, dětem poodhaluje stanoviště s reklamou, kde je rozebrán příklad společnosti Coca-Cola. Pískování džín či virtuální voda v oděvech se pojí s dalším stanovištěm a tím je oddělení oděvů. Na výstavě je též možné pracovat s mapou globálních souvislostí či zásahem aktivních společností v oddělení pozitivních změn," přiblížila taje výstavy lektorka Martina Junková z Maiwaldovy akademie Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

Veřejnost si může výstavu prohlédnout a vyzkoušet ve dnech 26. a 28. března od 15 hodin. Vstupné je 40 korun na osobu. V případě zájmu je nutné prohlídku výstavy objednat dopředu na emailu martina.junkova@broumovsko.cz.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)