Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovští studenti se zapojili do unikátního vzdělávacího programu Tanečního centra Praha
banner

Broumovští studenti se zapojili do unikátního vzdělávacího programu Tanečního centra Praha

Lucie Lesáková

Čtvrtek, 21. února 2013

Broumovští studenti se zapojili do unikátního vzdělávacího programu Tanečního centra Praha

Broumovští studenti se zapojili do unikátního vzdělávacího programu konzervatoře Tanečního centra Praha. Během dvou dnů v Broumově pražští studenti navštívili klášter a absolvovali workshop, který zakončili veřejným vystoupením pro žáky a studenty broumovských i okolních škol.

V úterý se v konferenčním sále infocentra v Broumově uskutečnil taneční workshop, do něhož se aktivně zapojily také studentky tanečního oddělení z místní základní umělecké školy. Pod vedením zkušených lektorů nacvičovaly taneční a herecký projev formou divadelního představení. Během odpoledne si osvojily mnohé praktiky profesionálů a seznámily se s různými tanečními technikami, jejich historií a zajímavými choreografiemi.

Druhý den ve středu, pak na tři stovky žáků a studentů škol Broumovska mělo možnost shlédnout nevšední vystoupení mladých tanečníků z Baby Baletu Praha, jejichž repertoár je tvořen výběrem jak z klasického baletu, tak i z jazzového, klasického i moderního tance. Profesionální vystupování i nadšení tanečníků tak vytvořilo neopakovatelnou atmosféru. Hodnotným doplněním programu pražských tanečníků bylo vystoupení studentek tanečního oddělení Heleny Ogriščenkové, jejichž kreativní pohyblivé obrazce tvořené pomocí svých těl zanechaly ve všech rovněž hluboké dojmy. Za hudebního doprovodu doplněného hrou se světly byl tento zážitek o to působivější.

S unikátním programem Stvoření tance – Jak se dělá tanečník vystupuje Taneční centrum Praha již od roku 1994 po celé České republice. Jedná se o divadelní představení připravené speciálně pro žáky základních škol, které motivuje tuto mladou generaci k aktivnímu přístupu k tanci, divadlu a kultuře. Významného výchovného efektu autoři dosáhli díky setkání studentů se svými vrstevníky, kteří dosahují špičkových výkonů na profesionální úrovni jako mnohé dospělé taneční hvězdy.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)