Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Broumovští tanečníci získali další medaile a finálová umístění
banner

Broumovští tanečníci získali další medaile a finálová umístění

René Herzán

Úterý, 30. září 2014

Broumovští tanečníci získali další medaile a finálová umístění

V pořadí již třetí soutěž tanečních párů ve sportovním tanci absolvovali v září členové Tanečního klubu Broumov a získali zde další finálová umístění i medaile. Soutěž s názvem Cena Praskačky se konala v neděli 21. září a pořádaly ji hned dvě taneční školy, a sice Taneční škola Krok z Hradce Králové Jaroslava a Jany Krtičových a Taneční škola TAK Dance Krok z Jaroměře Tomáše Chmela.

"Broumováci se této soutěže zúčastnili opět s podporou svých rodičů, babiček a dědečků v počtu šesti soutěžících tanečních párů. Určitě je takováto podpora těch nejbližších, kteří fandí, tleskají a povzbuzují velmi důležitá a společně se soutěžícími, potom vytvoří příjemnou atmosféru. Na svoji vůbec první taneční soutěž jel Vladimír Uhnavý s partnerkou Terezkou Tošnarovou, další taneční páry již mají za sebou nějaké to soutěžní klání a mezi ně patřili Petr Martinec s Nelinkou Hoffmannovou, Michal Šlechta se Simonkou Hornychovou, Pavel Musil s Míšou Ticháčkovou, Petr Vaněk s Andrejkou Sadovou a sourozenci Jindřich a Štěpánka Novotní. Měl s námi jet ještě jeden taneční pár Petr Vejrosta se Sárkou Valáškovou. Bohužel, jak se říká, že nemoci nechodí po horách..., tak nám Petr onemocněl a nemohl se soutěže zúčastnit. Sárka tak jela na soutěž v roli fanynky společně s tanečními kamarády, kteří se na soutěže teprve připravují," uvedl vedoucí Tanečního klubu Broumov Michal Ticháček.

Z této taneční soutěže standardních, latinskoamerických a z kombinace těchto tanců v různých věkových kategoriích si broumovští tanečníci domů přivezli osm finálových umístění - 3x 2. místo, 1x 4. místo, 2x 6. místo, 1x 7. místo a 1x 8. místo. Semifinálových umístění vybojovali hned 15.

"Všem tanečním párům mnohokrát děkuji za výkony, velmi krásné úspěchy, rodičům a příbuzným za atmosféru a našim fanouškům za podporu. Poděkování patří také našim známým sponzorům, a to společnosti Veba a.s., Lutoma, Městu Broumov a Ulitě," dodal Michal Ticháček.

Tuto sobotu reprezentoval broumovský klub ve Štětí na bodovací soutěži O cenu města Štětí taneční pár sourozenců Novotných a opět přibyla finálová umístění a stupně vítězů. Sourozenci si vytančili 3. místo v České polce, v tancích standardních 4. a 5. místo a v tancích latinskoamerických 5. a 10. příčku, celkem tedy čtyři finálová umístění.

Taneční klub Broumov neustále přibírá kluky a holky nebo celé páry předškolního věku od čtyř let. Kontaktovat můžete přímo Michala Ticháčka na telefonním čísle 601 326 937.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)