Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Celé Česko rozehraje v květnu dětská tvořivost díky happeningu základních uměleckých škol ZUŠ Open. Zúčastní se také broumovská škola
banner

Celé Česko rozehraje v květnu dětská tvořivost díky happeningu základních uměleckých škol ZUŠ Open. Zúčastní se také broumovská škola

René Herzán

Pátek, 13. dubna 2018

Celé Česko rozehraje v květnu dětská tvořivost díky happeningu základních uměleckých škol ZUŠ Open. Zúčastní se také broumovská škola

Čtvrtek 24. května bude patřit všem malým umělcům. Celostátní happening ZUŠ Open opět nabídne nespoutanou radost z hudby, tance, divadla, výtvarného umění i dalších aktivit žáků základních uměleckých škol. Letos rekordních 400 ZUŠ připravuje na několik set akcí, které se budou odehrávat zejména na veřejných prostranstvích na více než 300 místech po celé republice. Do projektu se zapojila i ZUŠ Broumov a připravuje pestrý program.

Společně tak upozorní na význam uměleckého vzdělávání i mimořádnou práci pedagogů základních uměleckých škol. ZUŠ Open navíc uvádí v život myšlenku společných projektů a setkání uměleckých škol, která rozvíjí vzájemné vazby a v neposlední řadě dokumentuje pestrost uměleckých oborů a života škol v rámci regionů. Do jednotlivých akcí se zapojí i celá řada profesionálních umělců včetně symfonických orchestrů a dalších kulturních institucí či festivalů v čele s Pražským jarem. Akce svým rozsahem aspiruje na kulturní událost roku s největším počtem zapojených účinkujících v České republice.

Iniciátorem a hlavním garantem ZUŠ Open je Nadační fond Magdaleny Kožené. Umělkyně, jejíž hvězdná kariéra má základy také na jedné z brněnských ZUŠek, vysvětluje: "Jsem nadšena z toho, že do tohoto projektu s námi letos půjdou již 3/4 všech našich základních uměleckých škol. Těším se, že se na několika místech zapojím s dětmi a jejich pedagogy do programu a srdečně zvu všechny, kteří mají zájem o umění a chápou jeho úlohu pro celkový rozvoj nejmladší generace ve všech koutech naší vlasti."

Projekt opět podpoří i další výrazné osobnosti napříč uměleckými obory. Na pozvání patronky Magdaleny Kožené přijali roli garantů za jednotlivé obory Alice Nellis, Maxim Velčovský a Otto a Jiří Bubeníčkovi. Akci podporuje řada dalších umělců, jimž základní umělecké školy otevřely svět, v němž se jejich talent naplno rozvinul.

Foto Jiří Sláma

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)