Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Centrum pro rodinu v Broumově se zúčastnilo výtvarné soutěže v klášteře
banner

Centrum pro rodinu v Broumově se zúčastnilo výtvarné soutěže v klášteře

René Herzán

Neděle, 17. května 2015

Centrum pro rodinu v Broumově se zúčastnilo výtvarné soutěže v klášteře

Centrum pro rodinu v Broumově se zúčastnilo výtvarné soutěže Klášter v novém kabátě, a co na něm láká tě. V rámci skupinové práce děti na svých výtvorech celý týden usilovně pracovaly a jejich snaha a píle přinesla ovoce.

"V soutěžní kategorii škol a zájmových sdružení jsme se umístili na krásném 2. místě a vyhráli vzdělávací program Vzdělávacího a kulturního centra Kláštera Broumov. Také jsme se zapojili do veřejné soutěže pro jednotlivce. Uživatel Centra pro rodinu v Broumově Marek Kočí, zcela samostatně vytvořil model kláštera. Ve své kategorii zvítězil a vyhrál rodinnou vstupenku na prohlídku do broumovského kláštera s Lotrandem. Oba dva naše výrobky byly vystaveny v rámci akce Dny otevřených dveří v klášteře," zmínil dvě medailová místa sociální pracovník Centra pro rodinu Martin Minařík.

Skupinová práce na klubu pod vedením sociálního pracovníka je řízená aktivita zaměřená na sebevzdělávání, rozvoj manuální zručnosti, na hry s dětmi a nápady při vedení domácnosti. Cílem této služby je umožnit smysluplné trávení volného času. Pracovníci každý den pomáhají dětem s přípravou do školy a motivují je, i jejich rodiče, ke kladnému vztahu ke vzdělání. Díky školní úspěšnosti se děti v budoucnu lépe uplatní při vstupu na trh práce.

"V rámci ambulantní služby jsou také zavedeny konzultační hodiny, kam přicházejí naši uživatelé, kteří se nacházejí v nepříznivé sociální situaci jako je nezaměstnanost, zadluženost, rodinné problémy a jiné, které nedokáží samostatně vyřešit. Pracovník sociálně aktivizační služby společně s uživatelem hledá řešení jeho těžké situace. Pokud se nacházíte v nepříznivé sociální situaci nebo máte zájem se o naší práci dozvědět více, navštivte nás v prvním patře Centra pro rodinu Broumov na adrese Lidická 174. Konzultační hodiny pro veřejnost jsou každé pondělí až pátek od 11 do 17 hodin," dodal Martin Minařík.

Poskytovatelem sociálně aktivizační služby je Romodrom o.p.s. a tato služba je poskytována bezplatně. Sociální služba je realizována v rámci projektu Rozvoj sociálních služeb pro město Broumov.

romBaner

 
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)