Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Čeští autoři v broumovském klášteře - Teodor Kravál a Matěj Senft
banner

Čeští autoři v broumovském klášteře - Teodor Kravál a Matěj Senft

Kateřina Ostradecká, Klára Přibylová

Čtvrtek, 8. října 2020

Čeští autoři v broumovském klášteře - Teodor Kravál a Matěj Senft

Celý říjen stráví v klášteře Broumov dva čeští autoři, Teodor Kravál a Matěj Senft. Jedná se o tvůrčí pobyty v klášterním Literárním domku pro autory a autorky, které organizuje České literární centrum (sekce Moravské zemské knihovny v Brně) a Agentura pro rozvoj Broumovska. Veřejnost se může s oběma autory setkat během Literárního Café, které se uskuteční v úterý 13. října od 17:30 hodin v Městské knihovně v Broumově. Vstupné je zdarma.

Matěj Senft (na titulní fotografii) (1999, Benešov u Prahy) je básník a esejista. Pochází z Posázaví, v současnosti žije v Praze. Vystudoval na SŠ Náhorní obor knižní kultura, nyní studuje religionistiku a judaistiku na Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy. Spolu-založil literárně-hudební festival Návrší ve Stříbrné Skalici. Pracoval jako skladník v nakladatelství, kulturní dramaturg v literární kavárně Božská Lahvice a na řadě dalších míst. V současnosti externě spolupracuje s literárním obtýdeníkem Tvar a organizací Post Bellum. Jeho texty byly dosud publikovány časopisecky v Hostu, Tvaru, Revue Prostor, Okruh a střed, anglicky ve Word Addict a na internetové platformě Nedělní chvilka poezie. Ve své tvorbě se zaměřuje na vztah mýtů, lidí, zvířat a rostlin. V rámci svého rezidenčního pobytu bude pracovat na básnickém cyklu nazvaném Vyčetl jsem z koster mrtvých vlčat.

Teodor Kravál (1991) je básník, performer, hudebník a dramatik, dvojnásobný vítěz Literární ceny Vladimíra Vokolka z let 2015 a 2016 a držitel uznání poroty Literární soutěže Františka Halase z roku 2016. Samonákladem vydal v roce 2016 sbírku Přehnaných nadějí 43 v rámci působení v umělecké skupině Pohrabáč. Nakladatelství spojené s literárním časopisem H_aluze mu v roce 2017 vydalo sbírku Pavilon Balast. Své texty publikoval také v Hostu, Tvaru, Welesu, Artiklu, Partonymě a dalších. Karlovarské Divadelní studio D3 od ledna 2019 uvádí jeho autorskou hru V Kadani je krásně. Pořádá putovní festival autorského čtení Samý kecy, hraje na kytaru v obskurní sudetské kapele Nová Bába a je spoluautorem série autorských výstupů černého humoru a bizarní literatury Hellbogen. V roce 2019 byl také finalistou Mistrovství ČR ve Slam poetry. Žije v Krušných horách.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)