Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Charitativní festival na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest čeká jubilejní 15. ročník
banner

Charitativní festival na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest čeká jubilejní 15. ročník

René Herzán

Pondělí, 17. října 2016

Charitativní festival na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest čeká jubilejní 15. ročník

Přijměte pozvání na jubilejní 15. ročník Charitativního festivalu na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest na Klučance, který z výtěžku z akce od roku 2002 spolufinancuje zážitkové pobyty pro děti z různých dětských domovů. Dříve se festival konal po třináct let na chatě Webrovka v Trutnově, od loňského roku v Humanitárním středisku Klučanka v Dědově u Teplic nad Metují.

"Tam proběhl 14. ročník, kterého se zúčastnilo zhruba 400 návštěvníků z Trutnovska, Broumovska, Náchodska a dalších míst v ČR a jeho výtěžek činil úžasných 52 225 korun, což je zatím rekordní částka. Změna místa fanoušky festivalu neodradila a jejich řady se rozrostly o spoustu nových, z blízkého i vzdálenějšího okolí. Všichni účinkující vystupovali a vystupují buď pouze za cestovní náklady, nebo za výrazně snížený honorář z důvodů charitativního poslání akce. Webrovkafest za dobu svého trvání vynesl pro děti bez rodičů pouze ze vstupného více jak 350 000 korun. Rozpočet celé akce se daří pokrýt z darů sponzorů, podporovatelů a přátel a vše, co návštěvníci odevzdají do kasy, je čistý výtěžek určený pouze dětem," řekl produkční festivalu Vojtěch Lábus.

Ve dnech 23. prosince 2015 - 2. ledna 2016 se na Klučance uskutečnil první, vánoční pobyt, financovaný z výtěžku Webrovkafestu 2015. Zúčastnilo se ho 11 dětí z dětského domova Domino (Plzeň). Pobyt dětí z DD Domino se uskutečnil i o Velikonočních svátcích, kdy si ho užívalo dalších 16 dětí a během léta bylo ze zbytku výtěžku hrazeno ubytování pro děti z pěti různých dětských domovů.

"Vzhledem k 15. výročí jsme se výjimečně rozhodli pro dvoudenní formát. Proběhne 18. a 19. listopadu ve vnitřních prostorách Klučanky, jako hudebně-divadelní přehlídka s mezinárodním přesahem. Bude připravena divadelní scéna cílená především na děti. Na hlavní a sklepní scéně vystoupí i několik kvalitních zahraničních hostů," láká Vojtěch Lábus.

V pátek od 18 hodin se můžete na hlavní scéně těšit na vystoupení kapel Sexuell Handgrenate, Poslední Lež, Electrum Magicum, Echt! a Chichimeků, poté sklepní scénu rozduní pětihodinová DnB párty v podání Dj´s z trutnovského ColorSoundu.

V sobotu od 16 hodin začne program na hlavní i divadelní scéně. Prvním divadelním představením bude Kopeckého loutkové varieté a po něm Loutkové divadlo louTKA kaTKA. Na hlavní scéně zahrají Pepa Lábus a spol., Synové výčepu, BKP (Bratrstvo kočičí pracky), legendární Máma Bubo, hlavní hvězda festivalu - vynikající dánská kapela EUZEN, která v ČR vystupovala pouze dvakrát (Colousr of Ostrava 2012 a palác Akropolis v Praze 2015), Totem´s HardTremp a program hlavní scény uzavře vokalista PAT FULGONI z britské kapely Kava Kava s uznávanou DnB DJ Babe LN. Na sklepní scéně během přestaveb hlavního pódia zahraje mystický písničkář Oldřich Janota, poté česko-anglická skupina 100% a nakonec energetická novozélandská kapela MR STERILE ASSEMBLY.

"Děkujeme touto cestou všem partnerským městům a obcím, firmám, živnostníkům i drobným dárcům, s jejichž pomocí se opět podařilo dopředu pokrýt všechny náklady spojené s organizací této akce. A samozřejmě Vám, návštěvníkům festivalu za to, že Vám není lhostejný osud dětí bez rodičů! Odvoz z akce je po oba dva dny zajištěn do směrů Trutnov, Broumov a Náchod. Podrobný program a všechny důležité informace najdete na www.webrovkafest.com ," dodal Vojtěch Lábus.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)