Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Charitativní festival Webrovkafest na Klučance na podporu dětí z dětských domovů vydělal 50 tisíc korun

Charitativní festival Webrovkafest na Klučance na podporu dětí z dětských domovů vydělal 50 tisíc korun

Vojtěch Lábus - produkční akce

Čtvrtek, 29. listopadu 2018

Charitativní festival Webrovkafest na Klučance na podporu dětí z dětských domovů vydělal 50 tisíc korun

V sobotu 17. listopadu proběhl v Humanitárním středisku Klučanka v Dědově u Teplic nad Metují již sedmnáctý ročník Charitativního festivalu na podporu dětí z dětských domovů Webrovkafest na Klučance. Jeho hlavním posláním je, krom kulturního vyžití široké veřejnosti, pomoc znevýhodněným dětem bez rodičů a ze sociálně slabých rodin.

Akci, která proběhla v naprosto pohodové atmosféře a bez jediného vážnějšího problému, navštívilo zhruba sto padesát kultury chtivých lidí s dobrým srdcem. Těm se podařilo nastřádat do kasy více než pět a dvacet tisíc korun, které jsme po zaplacení všech nákladů navýšili zbylými penězi od sponzorů, partnerů a dárců na konečnou částku 50 614 korun.

Tyto peníze byly jako v minulých letech vloženy na humanitární fond Institutu zážitkové pedagogiky pro děti z dětských domovů a děti ze sociálně slabých rodin. Odhadovaný počet dětí, kterým tento výtěžek pomůže, je minimálně padesát. První děti přijedou na Klučanku už na vánoce, potom na velikonoce a další v létě. Převážně jde o úhradu nákladů spojených se zapojením dětí do volnočasového projektu Všeználek, což je celoroční projekt s dlouhodobým trváním už od roku 1999.

Podporuje rozvoj osobnosti, samostatnosti a tvořivosti dětí výchovně vzdělávacím působením a kulturně sportovní činností. Zásadním přínosem projektu je pozitivní integrace dětí z dětských domovů, dětí s handicapem, sociálně slabých rodin či dětí z národnostních menšin mezi dětí z "běžných" škol pomocí společných pobytových akcí.

Děkujeme touto cestou všem kapelám a divadelním spolkům za skvělé koncerty a představení, všem kdo nás podporují finančně, celému perfektně sehranému realizačnímu týmu, všem kteří nám vyšli vstříc při organizaci festivalu materiální či jinou pomocí a hlavně všem, kdo přišli tuto akci podpořit osobně. Velice si toho vážíme a je to naší inspirací při plánování dalších ročníků.

Foto Petr Tomm

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)