Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Další živé online prohlídky broumovského kláštera odhalí krásy klášterní knihovny
banner

Další živé online prohlídky broumovského kláštera odhalí krásy klášterní knihovny

Kateřina Ostradecká

Úterý, 23. února 2021

Další živé online prohlídky broumovského kláštera odhalí krásy klášterní knihovny

Ve čtvrtek 25. února a v neděli 14. března 2021 se virtuálně otevře vzácně dochovaná knihovna broumovského kláštera při živých online prohlídkách. Zájemci je mohou sledovat z pohodlí svých domovů, prohlídky startují v 16 hodin.

Obě prohlídky, kterými bude provázet průvodce Jakub Gruss spolu s archivářkou Evou Vodochodskou, se zaměří na klášterní knihovnu uchovávající 17 tisíc svazků knih. Zájemci se dozví řadu zajímavých informací z historie i současnosti, na které při běžných prohlídkách není dostatečný prostor. Detailně si díky kameře prohlédnou nástropní fresky, podívají se na ochoz knihovny a prolistují i nejvzácnější poklady z knihovního fondu. Součástí prohlídky bude také krátký předtočený úvod o historii kláštera a jeho založení benediktinským řádem.

"Prohlídkový okruh je od prosince uzavřen. S návštěvníky kláštera ale nechceme ztratit kontakt, proto jsme se rozhodli vyzkoušet jinou formu prohlídek. Po technické stránce půjde o celkem náročné natáčení, do kterého se zapojí širší tým – věříme však, že se vše vydaří a že budeme v sérii online prohlídek pokračovat i v dalších prostorách kláštera," uvedl Aleš Freiwald z Agentury pro rozvoj Broumovska.

Vstupné na prohlídku je 80 Kč, k zakoupení je na webu www.goout.net:

25. 2. 2021 | 16:00 https://goout.net/.../klaster-broumov-knihovna.../szdbkfr/
14. 3. 2021 | 16:00 https://goout.net/.../klaster-broumov-knihovna.../szebkfr/

Po zaplacení vstupného zájemci obdrží odkaz ke sledování prohlídky. K dispozici bude také platforma www.sli.do, na které budou moci zájemci klást průvodcům své dotazy, jež budou na konci prohlídky zodpovězeny.

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)