Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Daniela Valešová je držitelkou ceny Zlatý oříšek pro rok 2019

Daniela Valešová je držitelkou ceny Zlatý oříšek pro rok 2019

René Herzán

Neděle, 19. ledna 2020

Daniela Valešová je držitelkou ceny Zlatý oříšek pro rok 2019

V republikovém kole soutěže Zlatý oříšek, která vyhledává a všestranně podporuje aktivní, nadané a úspěšné děti z celé republiky, získala nejvyšší ocenění baletka Daniela Valešová z Broumova!

S tancem Daniela začala ve 2,5 letech u Heleny Pavlenko v Základní umělecké škole Broumov. Věnuje se hlavně klasickému tanci, ale i moderně. V Hradci Králové ji v Baletu HKH učila Vlaďka Hrbková a v současnosti Daniela trénuje hlavně v hradecké baletní škole Ballet Petit pod vedením Elišky Uhlířové a Kateřiny Drašnarové. Stále je ještě i součástí broumovského tanečního oddělení ZUŠ, který vede Barbora Hovorková. Jako sólistka vystupovala v loňské sezóně v baletu Louskáček ve Vinohradském divadle.

Zlatý oříšek je největším projektem na vyhledávání a všestrannou podporu aktivních, nadaných a úspěšných dětí České republiky. Za svou jednadvacetiletou historii se i díky tradičnímu novoročnímu finále v České televizi zapsal do povědomí dětí i dospělých jako projekt otevřený všem snaživým dětem a jejich kolektivům bez rozdílu oboru, kterému se věnují. Nerozhoduje ani etnikum, ani případný handicap. Jedinou podmínkou pro vstup dětí do soutěže je splnění podmínky věkového rozmezí 6 až 14 let.

Do celostátního kola se přihlásilo 174 dětí včetně dětských kolektivů. 21 nejtalentovanějších a nejšikovnějších dětí vybírala komise složená z předních českých odborníků a mistrů svého oboru a nominovala je na cenu Zlatý oříšek pro rok 2019. Z nich pak porota vybrala vítěznou sedmičku, mezi kterou je i Daniela Valešová.

Foto archiv KHK a soutěže Zlatý oříšek

 
Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)