Naše Broumovsko Přejít na hlavní navigaci Přejít na změnu jazyka Přejít na přihlášení Přejít na vyhledávání
  • Kultura
  • Ostatní kultura
  • Děti z Tanečního klubu Broumov přivezly medaile z první taneční soutěže
banner

Děti z Tanečního klubu Broumov přivezly medaile z první taneční soutěže

René Herzán

Čtvrtek, 6. února 2014

Děti z Tanečního klubu Broumov přivezly medaile z první taneční soutěže

Děti z Tanečního klubu Broumov se v sobotu zúčastnily první taneční soutěže společenských tanců neregistrovaných tanečních párů pod názvem O Kryštofa a Kryštůfka a hned získaly několik medailových umístění. Na tradičním klání, které se v Rychnově nad Kněžnou pořádá již několik let, se soutěžilo jak ve standardních tancích, tak v tancích latinskoamerických. Soutěže se zúčastnilo celkem 103 tanečních párů.

"Z Broumova se soutěže zúčastnilo deset tanečních párů, přičemž tři taneční páry byly dívčí. Vzhledem k tomu, že děvčátka měla chuť si zatančit spolu a zároveň si i zasoutěžit, a protože to pravidla umožňují, byla přihlášena společně s ostatními tanečními páry," uvedl vedoucí broumovského Tanečního klubu Michal Ticháček.

Taneční páry soutěžily ve svých kategoriích rozdělených podle věku (dětských, juniorských, dospělých, seniorských). Další kategorie byla kategorie začátečníků rovněž podle věku a taky kategorie absolventů z tanečních. Na soutěž přijeli tanečníci z celých východních Čech. Předvedly se tu taneční kluby z Broumova, Jaroměře, Letohradu, Hradce Králové, Rychnova nad Kněžnou a dalších měst.

Nejúspěšnější broumovské taneční páry:

Michal Šlechta a Simona Hornychová - 1. místo hned 3x, v kategoriích Začátečníci 1, Junioři 1 a 2, Veronika Vaňková a Michaela Ticháčková - 2. místo v kategorii Děti 2, Petr Vaněk a Andrea Sadová - 2. místo v kategorii Začátečníci 1, Petr Vejrosta a Sára Evelyn Valášková - 3. místo v kategorii Začátečníci 1.

Další velmi úspěšná umístění tanečních párů z Broumova:

Kristýna Pohlová a Krystýna Effenberková (byla to jejich premiéra, neboť jsou v klubu od září) obsadily 7. místo, Pavel Musil a Kristýna Vondřejcová 11. místo, Melanie Jirásková a Tereza Tošnarová 8. místo, Jindřich Novotný a Štěpánka Novotná 2x 4. místo, Petr Martinec a Nela Hoffmannová 4. místo a 2x 5. místo, Michal Kollert a Leona Kollertová 4. místo.

"Nutno podotknout, že téměř všechny taneční páry byly ve finále, a to samo o sobě je v tanečním sportu veliký úspěch. Prostě děti bojovaly o každý bodík," zhodnotil úspěšné broumovské taneční vystoupení v Rychnově nad Kněžnou spokojený Michal Ticháček.

Článek k tématu: Taneční klub začíná sklízet ovoce za dřinu. Začaly vystoupení na plesech a soutěže

Video Tomáš Valášek

Tato část je určená k ochraně proti spam robotům. Vidíte-li tento text, vyplňte pole uvedené za otázkou. Tlačítko jsem robot ignorujte.
Kolik je dvě plus tři
Odebírejte náš newsletter
O portálu

Zpravodajský portál Naše Broumovsko, který vznikl v říjnu 2010, se zaměřuje na informovanost obyvatel broumovského regionu. Web poskytuje každodenní informační servis a kulturní, společenské, ekonomické či sportovní zprávy nejen z Broumovska, ale i z Královéhradeckého kraje.

Kontakt

Michaela Mašková, šéfredaktorka
Telefon: +420 734 257 512
Bára Fialová, 732 284 847, redakce
Email: redakce.nase@broumovsko.cz

Adresa redakce:
Klášterní 1, 550 01 Broumov (Google Mapy)